Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

Postat de anuta in Prajituri
21 Mai 2019 | 2664 vizualizari
Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba

retete pentru mese in familie O ceasca de ceai sau lap[te alaturi de cele mai delicioase fursecuri!!!

Ingrediente

  • aluat:
  • 250 g unt sau margarina
  • 150 g zahar
  • 2 plicuri zahar vanilat(sau esenta)
  • 1 ou
  • 3 galbenusuri
  • 250 g faina
  • 150 g amidon de porumb (Gustin)
  • pentru ornat:
  • 200 g ciocolat alba topita
  • 100 g nuca de cocos deshidratata
  • 250 g miez de nuca prajit si maruntit
  • cateva bucati de rahat din fructe

Mod de preparare

Se amesteca untul (sau margarina) aflat la temperatura camerei cu zaharul turnat treptat, esenta, oul si galbenusurile adaugate cate unul.
Se amesteca faina cu amidonul si apoi se incorporeaza in aluat. Aluatul se pune intr-o tava neunsa cu presa speciala pentru fursecuri, sub forma de floricele sau daca nu avem pistol pentru fursecuri, se pun gramajoare, usor distantate cu lingurita; o parte se lasa simple, iar floricelele se decoreaza cu bucatele mici de rahat din fructe si se da tava la copt, cca.20 minute, in cuptorul preincalzit, la inceput, primele 3-4 minute la foc iute, apoi la foc mic, pana se rumenesc usor pe margini.
Fursecurile se scot din tava si se lasa la racit.

Se topeste ciocolata cu o lingurita de unt sau cu o lingura de lapte sau frisca lichida, la bain marie, apoi fiecare fursec se trece prin ciocolata si apoi prin nuca de cocos deshidratata si prin miezul de nuca prajit si maruntit. Se dau la rece.


                                      Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Deserturi fursecuri fragede glazurate in ciocolata alba" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tiramisu reteta cu fructe de padure

Postat de Irina

Tiramisu reteta cu fructe de padure

Tiramisu reţetă originală Am pregatit intai o cafea espresso, am indulcit-o cu 2 lingurite de zahar si am amestecat, dupa care am lasat-o la racit. Am separat galbenusurile de albusuri,...

Citeste continuarea

Cremsnit(ciocolatos)

Postat de comanligia

Cremsnit(ciocolatos)

Se face intai crema dupa modul de preparare de pe pachetul de crema pentru cremsnit. Se pune laptele intr-un bol si apoi praful de crema,apoi se bate cu mixerul cateva secunde la treapta 1 apoi...

Citeste continuarea

Comentarii

la 23.05.2019, 11:11
Foarte bune!
la 23.05.2019, 11:24
la 23.05.2019, 11:25
super
la 23.05.2019, 11:35
la 23.05.2019, 14:53

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking