Ingrediente
- 1 foaie aluat foietaj
- 250 g branza cremoasa
- 2 linguri zahar
- 1 plic zahar vanilat
- 1 pumn afine proaspete
Mod de preparare
Se amesteca branza cu zaharul si vanilia, daca va place mai dulce puneti mai mult zahar sau indulcitor, sau ce folositi.
Se taie foaia de aluat in patrate aproximativ egale, in functie de marimea foii. Merg si mai dreptunghiulare, nu e musai sa le masurati, faceti "dupa ochi" :))
Pe colturile opuse se taie marginile aluatului cam la un cm, asa cum vedeti in poze adica nu chiar din capat pana in capat. Partea asta e cam greu de explicat, dar se petrec marginile taiate una peste alta.
In rombuletul formar se aseaza o lingura de branza si cateva afine. Eu am lucrat direct pe foaia de copt am luat-o cand am terminat de umplut foietajele si am asezat-o in tava.
Se coc 15-20 de minute pana se rumenesc usor pe margini. Dupa ce se racesc pe pot pudra cu zahar praf.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Diamante din foietaj cu branza si fructe" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (26)
|