Ingrediente
- 250 ml frişcă lichidă
- 300 ml lapte condensat DeLatte
- 150 ml lapte
- 2 gălbenuşuri
- 100 ml zahăr
- esenţă de vanilie
- 4 pliculeţe gelatină Dr. Oetker
- zeama de la 2 portocale
- coaja de la 1 portocală
- colorant alimentar roşu şi galben
Mod de preparare
Se pun la foc mic gălbenuşurile cu zahărul şi laptele şi se amesteca bine până se îngroaşă puţin. Se lasă crema la răcit si apoi se amestecă cu frişca bătută, laptele condensat, vanilia si gelatina hidratată în 150 ml apă rece si apoi dizolvată complet la foc mic pentru 1 minut.
Se împarte compoziţia în două. Una se lasă albă, cealaltă se amestecă cu zeama si coaja de portocale si cu colorant cât să obţinem intensitatea culorii dorite.
Se tapetează un vas de 20 cm diametru cu folie de plastic şi se toarnă ambele compoziţii dar fără să se agte vasul prea tare. Se dă la rece până se leagă compoziţia, apoi se pune pe un platou şi se ornează după imaginaţie.
Poftă bună!
Daca ti-a placut reteta noastra "Diplomat cu portocale - Reteta cu nr. 300" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (49)
|