Dovlecei de post cu verdeturi si seminte

Postat de simona72 in Mancaruri de post
24 Mar 2016 | 5284 vizualizari
Dovlecei de post cu verdeturi si seminte

De fapt sunt niste zucchini, piata actuala asta mi-a oferit. Pana la urma sunt tot un fel de dovlecei si-mi plac ca sunt tare fragezi si au acel verde crud intens. Reteta este de post si o aduc din bucataraia mamei mele. In perioada postului face niste sarmale grozave umplute cu seminte, ciuperci, multa ceapa, orez  si desigur, se pot adauga si alte legume. Am ales sa fac mancarea la Crock-Pot pentru confortul pe care mi-l ofera, am plecat de acasa si mi-am vazut de treburi. Si nu in ultimul rand dovleceii au ramas intregi, nu sau inmuiat exagerat si nici nu sau rupt atunci cand i-am luat din oala. 

Ingrediente

3 zucchini

  • 1 legatura ceapa verde
  • 1 legatura usturoi verde
  • 1 legatura leurda
  • 50 ml ulei de masline
  • Sare si piper lung proaspat rasnit dupa gust
  • 1 lingurita cimbru uscat
  • 1 mana nuci taiate grosier
  • 1 mana migdale taiate grosier
  • 1 mana seminte de floarea soarelui
  • 1 mana seminte de dovleac
  • 1 cutie mica ciuperci
  • 1 borcan sos de rosii pentru paste Arrabiatta de la Barilla
  • 100 ml apa
  • 1 lingurita zahar brut

Mod de preparare

Spalam dovleceii/zucchinii cu apa, le taiem capetele, nu-i curatam de coaja si ii stergem cu un prosop de bucatarie. Ii taiem in jumatati, apoi in sferturi. Fiecare bucata de dovlecel o scobim cu ajutorul unei lingurite. Presaram putina sare peste dovlecei.

Spalam ceapa, usturoiul si leurda. Taiem ceapa si usturoiul in rondele, iar leurda in fasii. Ciupercile le scurgem de apa si le taiem din cutit. Intr-o tigaie incingem 2-3 linguri ulei de masline, adaugam ceapa si usturoiul si le calim. Adaugam leurda si lasam pe foc inca 2 minute.

Punem toate semintele, nucile si migdalele intr-o tigaie si le prajim. Le adaugam la prajeala facuta anterior, amestecam, adaugam cimbrul si ciupercile, asezonam cu sare si piper proaspat rasnit. Cu aceasta compozitie umplem dovleceii. Mai raman aproximativ 2-3 linguri din compozitie, peste am pus sosul Arrabiatta, apa,2-3 linguri ulei de masline, putin zahar si am dat in clocot compozitia. Am pus sosul in vasul Crock-Pot-ului, am asezat dovleceii umpluti, am pus capacul din dotare, am setat aparatul pe functia High si timpul de 3 ore. Simplu nu?? Sa va fie de bine!!!

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei de post cu verdeturi si seminte" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Hummus de linte rosie cu pasta de caju

Postat de merisor67

Hummus de linte rosie cu pasta de caju

Punem apa la fiert cu puțină sare, iar când atinge punctul de fierbere, adăugăm lintea. O lăsăm să fiarbă până este bine hidratată și absoarbe aproape toată apa. Apoi o...

Citeste continuarea

Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate

Postat de merisor67

Cartofi la cuptor, cu legume caramelizate

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem in felii lungi, mi se pare mie ca arata mai bine asa, dar se pot taia dupa imaginatia fiecaruia. De data aceasta am folosit cartofi albi, ca se prepara...

Citeste continuarea

Comentarii

la 24.03.2016, 12:52
Foarte mult imi place preparatul! O nebunie de arome, chiar daca e de post
la 24.03.2016, 12:53
Vin la masă delicioși
la 24.03.2016, 12:55
la 24.03.2016, 12:59
ce bunatate
la 24.03.2016, 13:04
Multumesc! Ma bucur daca va plac!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking