Dovlecei umpluti cu de toate
Postat de panacris
Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...
Citeste continuarea
Ingrediente
Mod de preparareCuratam dovleceii de coaja si ii taiem in doua,scobim miezul intr-o farfurie. Intoarcem dovleceii cu fata in jos ca sa se scurga. Ceapa o tocam marunt si o calim in putin ulei,cand devine transparenta adaugam morcovul dat prin razatoare,lasam sa se caleasca putin impreuna,dupa care adaugam1/2 din miezul de dovlecei(eu l-am pisat cu blenderul). Lasam sa se caleasca cca 5 min dupa care adaugam carnea tocata si mai calim putin, dupa care adaugam 100 ml suc de rosii si condimente dupa gust. Lasam sa clocoteasca putin dupa care oprim focul si adaugam mararul si patrunjelul tocat si amestecam. In fiecare jumatate de dovlecel adaugam compozitia de carne,deasupra cascaval ras. Deasupra am asezat felii de dovlecel. Intr-o tava termorezistenta adaugam sucul de rosii care ne-a ramas,sare,piper busuioc,dovleceii umpluti. Acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit. Dupa 15 min luam folia si mai lasam 10 min,pana se rumeste frumos.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecei umpluti" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
|
Postat de panacris
Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline...
Citeste continuareaPostat de katty
Spalam dovleceii, le taiem capetele si ii taiem in jumatate pe lungime. Cu o lingurita scoatem partea cu semintele. Presaram putina sare si piper si ii lasam deoparte. Taiem afumatura cubulete...
Citeste continuarea
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|