Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013)

Postat de Doinavar in Mancaruri de legume
27 Iul 2013 | 5145 vizualizari
Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013)

Va rog sa-mi scuzati absenta indelungata, dar o groaza de probleme m-au tinut departe de bucatareala. Asa cum ne-au obisnuit, comentatorii Eurosport Romania dau cate o reteta specifica regiunii prin care trece caravana ciclista in fiecare etapa. Anul acesta au fost 21 de etape, deci am avut 21 de retete. Dintre acestea, am ales, pentru inceput, dovlecel gratinat cu mozzarella. Bineinteles ca am modificat-o un pic. Sa va arat ce am facut.

Ingrediente

  • 1 dovlecel
  • 150 g mozzarella
  • 5-6 rosii micute
  • cateva fire de patrunjel verde
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Reteta, asa cum au dat-o comentatorii Eurosport Romania:

Ingrediente:

  • 3 dovlecei
  • 2 bucăţi de mozzarella proaspătă
  • ulei de măsline
  • sare şi piper alb

Preparare:

Încălziţi cuptorul la 200° C. Curăţaţi dovleceii, tăiaţi-i în două pe lungime, scoateţi seminţele, apoi tăiaţi în fâşii subţiri longitudinale. Introduceţi feliile de dovlecel într-o oală cu apă fierbinte cu sare, un minut, apoi clătiţi-le cu apă rece. Tăiaţi mozarella în felii lungi (bastoane) şi aşezaţi-le deasupra feliilor de dovlecel. Rulaţi cu grijă şi aşezaţi-le într-o tavă. Lăsaţi în cuptorul fierbinte aproximativ 5 minute.”

Eu am folosit 1 dovlecel, nu a avut seminte, apoi nu stiam ce inseamna 2 bucati de mozzarella. Am folosit cam 150 g si am adaugat cateva rosii micute si putin patrunjel. Am oparit feliile de dovlecel mai mult de 1 minut, cam 4 minute, pentru ca nu puteam sa le indoi bine, erau prea tari si se rupeau.  Poate le-am taiat eu mai groase, cam de 3-4 mm.

Am umplut si rosioarele cu mozzarella, am pus pe fundul vasului felii de rosii, am asezat deasupra dovleceii rulati cu mozzarella si rosiile umplute, am turnat cam 50 ml apa si am stropit cu uleiul de masline (2 linguri).

Am condimentat si deasupra cu putin piper, am astupat cateva rulouri cu un capacel de rosie, am mai bagat pe ici pe colo cate o bucatica mica de rosie, cate o frunza de patrunjel si am dat la cuptorul incins. Dupa 5 minute, nici vorba sa fie gata, erau tot tari dovleceii. A trebuit sa-i las la cuptor 20-25 ca sa se inmoaie si sa fie pe gustul meu.

Dar s-a meritat. Am ramas surprinsi cat de delicioasa poate fi o mancarica atat de simpla. Se mananca singura, parca nici n-ar fi fost. Sunt buni fierbinti, pentru ca se cam intareste branza daca ii lasati sa se raceasca prea mult.

Pofta buna.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dovlecel gratinat cu mozzarella (Reteta Turul Frantei Eurosport 2013)" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Succotash

Postat de caroline

Succotash

Punem untul intr-o tigaie la foc potrivit spre iute. Cand untul este topit, punem baconul feliat foarte subtire si lasam pana devine crocant.  Cand acesta este gata, il scoatem pe o...

Citeste continuarea

Vinete umplute

Postat de mitinita

Vinete umplute

Vinetele se taie in doua si se scobeste miezul. Se spala legumele si se taie cubulete. Se caleste ceapa, se adauga ardeiul gras, miezul de vinete si se condimenteaza cu cimbru, marar si...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Prima Latte III rosu

- 800 lei
1699.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 27.07.2013, 13:18
buni
la 27.07.2013, 13:51
la 27.07.2013, 13:57
tare gustos
la 27.07.2013, 14:09
Minunata reteta !!!!
la 27.07.2013, 14:45
Foarte gustos!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking