Drob din carne amestecata

Postat de iri_love in Aperitive / Garnituri
1 Feb 2012 | 7286 vizualizari
Drob din carne amestecata

este un preparat in care eu folosesc de fiecare data combinatia de diferite feluri de carne:pasare,vita si porc ...si cate odata la paste si de miel....

Ingrediente

  • 1 si 1/2 kg de carne tocata de vita,
  • 1 kg de ficat de pasare
  • un plaman de porc,
  • 10 oua,
  • 3 legaturi de ceapa verde ,
  • 2 legaturi de patrunjel ,
  • 2 legaturi de marar,
  • usturoi dupa gust,
  • un prapur de porc,
  • sare si piper.

Mod de preparare

Se iau 2 oua si se pun la fiert, pana devin tari, iar apoi se taie in jumatate.  

Separat se pun la fiert ficateii de pasare cu plamanul de porc. Dupa ce au fiert se scot din apa, se lasa la racit un pic si se dau prin masina de tocat carne. Se curata ceapa, se spala si se taie, dupa care se caleste un pic in ulei. Se adauga patrunjelul si mararul spalat si taiat marunt,  apoi se amesteca carnea tocata cu ficateii si plamanul, 7 oua, ceapa cu verdeata, usturoiul, sarea si piperul.   

Se unge o tava de chec cu ulei (eu o ung mereu cu margarina pt ca mi se pare mai gustoasa), se intinde un strat din compozitie peste care se aseaza jumatatile de ou si apoi se adaoga restul de compozitie. Se unge deasupra cu oul ramas si se aseaza prapurul deasupra pe toata suprafata dupa care se inteapa din loc in loc cu o scobitoare.   

La final se pune la cuptorul care a fost incins si se lasa pana formeaza o crusta maronie deasupra. Mie mi-a mai ramas niste compozitie si am facut si cateva parjoale invelite in prapur pe care le-am prajit in tigaie si care bineinteles sunt foarte bune ..    

Pofta buna la drob!

Daca ti-a placut reteta noastra "Drob din carne amestecata" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Quiche de broccoli cu sunca si branza

Postat de cristeena20

Quiche de broccoli cu sunca si branza

- Se fierbe broccoli si conopida , dar s anu fie foarte moi si apoi ii strecuram. - Sunca felii se taie julien; cascavalul cubulete; aluatul daca e congelat se dezgheata in prealabil la...

Citeste continuarea

Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

Postat de Oana

Aperitiv tarta cu branzeturi si sunca (Quiche)

Pentru prepararea blatului, eu am folosit un robot de bucatarie, dar poti amesteca ingredientele si cu mana!  Pune in vasul robotului faina, untul moale, oul si putina sare. Adauga...

Citeste continuarea

Comentarii

la 01.02.2012, 21:21
imi place mult drobul!!!
la 01.02.2012, 21:27
foarte bun!
la 01.02.2012, 21:51
bun
la 01.02.2012, 22:21
arata foarte bine si e gustos
la 01.02.2012, 23:02
bun bun

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking