Ingrediente
- 1 kg de agrise
- 1 kg de zahar
- 2-3 crengute de lavanda
- 100 ml apa
Mod de preparare
Curatam agrisele de codite si de moti, spalam in 2-3 ape si le lasam la scurs. Adaugam zaharul peste ele, scuturam un pic si le maruntim la robot. Se obtine o pasta.
Intr-o oala turnam apa ,asezam crengutele de lavanda spalate in prealabil si le lasam la foc mediu timp de 2 minute. Adaugam pasta de agrise si lasam sa fiarba, pana obtinem consistenta dorita. Inlaturam mereu spuma formata.Oprim focul si lasam sa se racoreasca.Scoatem crengutele si umplem borcanele. Inchidem ermetic. Mie mi-a iesit 4 borcanele de 400 g.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de agrise cu lavanda - Provence" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
|