Dulceata de capsune cu gelfix

Postat de medioto59 in Dulceata / Gem
4 Aug 2015 | 11827 vizualizari
Dulceata de capsune cu gelfix

Stiu....poate o sa spuneti ....a trecut sezonul capsunilor,dar deh......stiti voi eu sunt cu expiratele....hahaha. Si chiar daca nu mai este sezon de dulceturi cu capsuni daca va place reteta o puteti salva si nici nu trece bine anu' ca gata iar vine sezonul capsunilor.....hihihi. Am vrut o dulceata in care fructele sa ramana intregi iar pentru ca fructele de capsuni sunt foarte delicate am ales varianta aceasta cu gelfix in care fierberea este de cateva minute.Si mai mult decat atata nu am folosit pentru amestecare lingura.Am amestecat rotind stanga-dreapta vasul in care am "confectionat" dulceata. Sper sa va placa ca noua ne-a placut tare mult.Dar stiti voi cum este.....gusturi si gusturi.

Ingrediente

  • 1,5 kg capsuni
  • 750 g zahar
  • un plic si jumatate gel fix 2:1
  • zeama de la 1/2 lamaie
  • 1/2 lamaie

Mod de preparare

Indepartam coditele.
Spalam fructele si le punem intr.un vas.Eu am folosit o oala cu fund dublu.
Si inca ceva .....nu am taiat fructele, le-am lasat intregi.
Stropim capsunele cu zeama de lamaie.
Gelfixul se amesteca cu 2-3 linguri de zahar si se adauga peste fructe.
Taiem lamaia feliute si o adaugam in vasul cu fructe.
Amestecam ,asa cum am spus mai sus.
Dam la foc moderat pana se ajunge la fierbere.
Avem grija sa amestecam prin rotiri stanga/dreapta ale vasului.
Adaugam restul de zahar.Amestecam usor  si din momentul in care ajunge la fierbere mai lasam 5 min. ,timp in care spumam.Tragem de pe foc si turnam dulceata calda in borcane bine uscate.Capacim borcanele si apoi le sterilizam.Pentru a verifica daca dulceata se intareste ,inainte de a o turna in borcane,se toarna cateva picaturi pe o farfurie.Dupa racire ,dulceata trebuie sa se intareasca.

Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de capsune cu gelfix" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de capsuni reteta

Postat de Ina

Dulceata de capsuni reteta

Dulceata de capsuni reteta Capsunile spalate si curatate de codite se pun la scurs intr-o sita la scurs, dupa care se transfera intr-o cratita incapatoare si se acopera cu zaharul. Lasam vasul...

Citeste continuarea

Dulceata de coacaze rosii/negre

Postat de Corina33

Dulceata de coacaze rosii/negre

Se îndepărtează coditele de la coacăze și se spală bine de mai multe ori. Apa se pune la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să se lege ca un sirop,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2015, 16:39
buna buna
la 04.08.2015, 16:47
la 04.08.2015, 16:54
Delicioasa si aromata
la 04.08.2015, 17:02
multumesc,Motanel!
la 04.08.2015, 17:03
Pup,Moku!

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking