Ingrediente
- 1 kg coacăze
- 1 kg zahar
- 1/2 lămâie
- 1 cană cu apă
Mod de preparare
Se îndepărtează coditele de la coacăze și se spală bine de mai multe ori.
Apa se pune la fiert împreună cu zahărul, iar când începe să se lege ca un sirop, adăugăm coacazele și zeama de la lămâie și fierbem 10 sau 15 minute.
Facem o probă pe o farfurie să vedem dacă se încheagă dulceața și atunci luăm de pe foc.
În borcanele spălate și uscate (sterilizate) turnam dulceata fierbinte, închidem bine borcanul și îl întoarcem cu fundul în sus ca să se sigileze.
Puteti le puneti și în haine asa calde, eu nu le-am pus, nu cred că au nimic.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata de coacaze rosii/negre" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (33)
|