Ingrediente
- 600 g flori de salcam
- 1,2 l apa
- 1 kg zahar
- coaja rasa si zeama de la o lamaie
- o lingurita pudra de vanilie
- 2 lingurite cu sare de lamaie
Mod de preparare
Desprindem cu mana florile de salcam de pe ciorchine si le spalam bine in multa apa rece.
Punem la fiert zaharul si apa, iar cand se leaga un sirop (cand incepe sa fiarba ca o spuma) adaugam florile de salcam, coaja si zeama de lamaie, apoi pudra de vanilie. Amestecam bine si adaugam sarea de lamaie. (Eu am adaugat 2 lingurite, intrucat imi place dulceata usor acrisoara , mi se pare ca astfel se simte mai bine si aroma salcamului).
Lasam sa fiarba pana capata consistenta mierii de albine (sa nu se dizove picaturile in apa )
Turnam dulceata fierbinte in borcane curate si uscate la microunde, capsam si intoarcem borcanele cu capacul in jos, lasandu-le asa pana ce dulceata se raceste (eu le-am lasat pana a doua zi). Nu este nevoie sa mai sterilizam, dulceata se va pastra astfel cativa ani, la loc racoros.
Daca ti-a placut reteta noastra "Dulceata din flori de salcam" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (20)
|