Ecler

Postat de lilik in Prajituri
25 Iul 2011 | 13596 vizualizari
Ecler

cand eram mica se numarau printre preferatele mele....insa nici acum nu ma dau inapoi:)

Ingrediente

  • PT COJI DE ECLER:
  • 250 ml apa
  • 100 ml ulei(sau 60 gr unt)
  • 130 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 3 oua
  • PT CREMA DE VANILIE:
  • 500 ml lapte
  • 75 gr faina
  • 25 gr amidon de porumb
  • 150 gr zahar
  • vanilie
  • 75 gr unt
  • PT GLAZURA DE CIOCOLATA:
  • 100 gr ciocolata neagra
  • 50 ml frisca lichida

Mod de preparare

Pregatim prima data cojile pt ecler:

punem apa cu uleiul si praful de sare pe foc intr-o oala cu fundul gros,iar cand incepe sa fiarba punem toata faina odata,amestecam energic sa nu ramana cocoloase si lasam pe foc mic pana se dezlipeste aluatul de pe peretii oalei.

Dam deoparte si adaugam cate un ou pe rand,amestecand energic dupa fiecare in parte sa se incorporeze.aluatul obtinut il punem intr-un poche si formam ecleruri de marimea dorita pe o tava tapetata cu hartie.dam la cuptorul incins la 200° timp de 30-35  de minute,apoi le lasam la racit in cuptorul stins.

Intre timp pregatim crema:

Intr-o oala cernem faina,amidonul si vanilia,apoi punem zaharul si amestecam.

Formam in centru o fantana unde vom pune treptat laptele,amestecand din mijloc pana incorporam toata faina si zaharul.

Doar cand am incorporat toate ingredientele uscate si am obtinut o compozitie cremoasa putem pune tot laptele.

Punem pe foc mic si continuam sa amestecam pana crema se ingroasa.

Dam deoparte si lasam la racit.

Batem bine untul pana devine cremos apoi il adaugam peste crema rece.

Cand crema este gata si cojile sunt reci putem face glazura:

Punem pe foc mic frisca si ciocolata pana se topeste,apoi dam deoparte.

Luam cate o coaja si o umplem cu crema,apoi dam partea superioara prin glazura si lasam la frigider pana se intareste glazura,apoi servim.

Le puteti taia capacele si apoi sa le umpleti,eu insa le-am umplut fara a le taia sunt la fel de bune...

Daca ti-a placut reteta noastra "Ecler" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (37)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Postat de rocsi_1612

Desert tort profiterol cu crema de vanilie si ciocolata cu cafea

Choux-urile: Intr-o cratita puneti apa cu untul si le transferati pe foc. Amestecati pana untul se topeste complet. Dati focul la mic, turnati toata faina, amestecati energic pana este...

Citeste continuarea

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Postat de sufletista

Desert tort cu choux-uri si mousse de caramel

Choux -intr-o cratita adaugam untul, apa si punem pe foc pana ce ajunge in punctul de fierbere, adaugam faina amestecata cu sare si zahar. Amestecam cu o lingura de lemn pana ce se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.07.2011, 23:23
bune, bune...
la 25.07.2011, 23:37
la 25.07.2011, 23:38
Oooo daaa Lilik...si preferatele mele...si cata cioco au...superbe
la 25.07.2011, 23:50
ma bucur ca va plac
Ruxy hai ca iti trimit cateva
la 26.07.2011, 07:42
n-am facut de mult.
Dar eu stiu ca tu esti buna (nu ca mine :) ) si-mi dai 3,..4..5..
))

Vezi toate comentariile (37)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking