Empanada cu carne de vita

Postat de nico15 in Vita
3 Aug 2017 | 4768 vizualizari
Empanada cu carne de vita

Ingrediente

  • Aluat pentru empanada
  • 350 g de faina
  • 150 g de unt
  • 1 ou
  • ½ lingurita de sare
  • 50 ml de apa
  • Umplutura:
  • 350 g carne tocata de vita
  • 50 g morcovi
  • 130 g ceapa
  • 50 g de ardei gras
  • 2 catei de usturoi
  • ulei
  • sare
  • piper
  • cumin,
  • Cimbru
  • Alt ou suplimentar pt ungere.

Mod de preparare

 

Se pune in robotul de bucatarie, faina cernuta si se adauga sarea, se amesteca, dupa adaugam untul taiat cubulete si mixam din nou, punem oul, iar la final, adaugam apa putin cate putin, pana aluatul prinde forma. Dupa aceea scoatem din robot si incepem sa il framantam. Impartim in 2 portii egale si trecem la intinderea aluatului, care trebuie sa fie subtire. Dupa care cu un cerc cu diametrul de 10 cm taiem cercuri egale.

Trecem la pregatirea compozitiei, tocam ceara, ardeiul, usturoiul, radem morcovul si le sotam intr-o tigaie in ulei dupa care punem carnea.

 Asezonam cu sare si piper, cimbru si cumin. Adaugam putin stoc de legume si lasam sa se combine aromele. Cand carnea si legumele sunt patrunse, luam de pe foc si lasam sa se raceasca compozitia.

 Intindem aluatul, sa fie subtire si trecem la taiat cu cercul, punem compozitie aproximativ 25 grame, dupa care ungem cu albus de ou pentru a sigila marginile cat mai bine. Presam cu dintii furculitei aluatul pe margine sau facem o impletitura pe marginea aluatului pentru a evita iesirea compozitiei din aluat.

Dam la frigider pentru 30 de minute, timp in care preincalzim cuptorul la temperatura de 400 grade F sau 200 grade C.

Scoatem empanada din frigider si le vom da cu ou batut pentru a prinde o culoare aurie. mie mi-au iesit 23 de empanade. 

Le dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Se pot servi cu ce sos doriti voi. Eu am servit cu doua sosuri, unul de mango picant si altul salsa ranchera.

 

Pofta Buna!

 

 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Empanada cu carne de vita" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tocanita alba de vitel cu penne rigate

Postat de mihaelar63

Tocanita alba de vitel cu penne rigate

Carnea se spala, se scurge si se taie cuburi de marime potrivita 3/3cm. Legumele se curata si se spala. Tocati marunt ceapa ardeiul si morcovul. Carnea se condimenteaza...

Citeste continuarea

Antricot de vita cu struguri la tigaie

Postat de Ksenya

Antricot de vita cu struguri la tigaie

Carnea o spalam si o punem pe un prosop de bucatarie ca sa absoarba tot lichidul. Cu un ciocan de bucatarie, batem antricotul pe ambele parti. Saram si piperam, punem carnea intr-o caserola,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.08.2017, 09:04
Ce bine ar merge la ora asta!
la 03.08.2017, 09:14
la 03.08.2017, 12:03
Buna!
la 03.08.2017, 16:07
Multumesc dragilor.
la 03.08.2017, 17:34
super!

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking