Ingrediente
Pentru panna cotta:
- 400 ml frisca lichida(eu am avut îndulcita)
- 1oo ml cafea espresso
- 50 gr zahar
- 15 gr gelatina
- 100 ml lapte
Pentru sosul de cafea:
- 100 gr zahar
- 100 gr cafea espresso
- 100 ml frisca lichida
Mod de preparare
Gelatina o punem la hidratat in laptele rece.
Cafeaua o amestecam cu zaharul si o fierbem pana cand se topeste zaharul.Luam de pe foc,punem frisca amestecand,punem vasul din nou pe foc si aducem la punctul de fierbere.Nu o fierbem.
Luam vasul de pe foc,incalzim gelatina(nu o fierbem) si o turnam in compozitia de frisca,amestecand pana se incorporeaza.
Ungem cestile cu ulei,apoi turnam compozitia in ele.Lasam sa se raceasca,apoi punem cestile la frigider pentru cateva ore,pana cand compozitia se intareste(cam 2 ore am lasat-o eu).
Pentru sosul de cafea,caramelizam zaharul,apoi adaugam cafeaua si lasam sa fiarba.Cand zaharul s-a topit,luam vasul de pe foc,adaugam frisca amestecand compozitia.Punem iarasi pe foc si mai fierbem pana cand prinde consistenta.
Punem sosul in ceasca peste panna cotta,sau o rasturnam pe o farfurioara si punem deasupra sosul .
Daca ti-a placut reteta noastra "Espresso panna cotta" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (55)
|