Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

Postat de merisor67 in Prajituri
9 Feb 2016 | 8741 vizualizari
Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri

Aveam de mult achizitionate niste forme de faguri din silicon, dar abia acum le-a sosit ceasul sa fie folosite. Si asta se datoreaza provocarii culinare Cutia Misterelor (Mistery Box Challenge), inițiată de un talentat si creativ blogger culinar, Cerasela Badr El-Din, iar a carei gazda este draga mea Simona cu al ei blog Pumpkin Mona. Cutia misterioasa propusa de Simonel, trebuie sa contina: ghimbir, legume verzi (salata, spanac, rucola, valeriana), carne de pui(poate sa fie si curcan sau rata), oua, branzeturi (la alegere), un ingredient din trandafiri (dulceata, petale de trandafiri, apa de trandafiri), iaurt (poate sa fie chefir, sana), scortisoara, migdale, iar vedeta acestei luni va fi portocala. Ce am avut eu de facut, a fost sa prepar ceva cu o parte din ingredientele propuse de ea, conform regulamentului si neaparat sa nu omit ingredientul vedeta, adica portocala. Si iata ce a iesit!  

Ingrediente

  • Pentru aluat:
  • 5 oua
  • 125 g zahar
  • 200 g unt (65%)
  • 50 ml ulei de masline
  • 150 g smantana
  • coaja + sucul de la o portocala
  • 2 linguri dulceata de trandafiri
  • 500 g faina
  • 1 plic praf de copt
  • un varf cutit bicarbonat de sodiu
  • un praf sare
  • Pentru crema:
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura zahar pudra
  • 250 g mascarpone
  • 3 linguri dulceata de trandafiri

Mod de preparare

Pentru aluat, mixam ouale cu un praf de sare si zaharul, pana la diluarea acestora din urma.

Topim untul si il amestecam cu uleiul, apoi adaugam amestecul peste spuma de oua, dar nu inainte de a se raci usor.

Adaugam apoi smantana, sucul de portocala si coaja rasa, apoi incorporam treptat faina cernuta impreuna cu praful de copt si bicarbonatul.

Eu m-am oprit din a adauga faina, cand consistenta aluatului a fost ceva mai groasa decat pentru un chec.

Punem intr-un alt vas 1/3 din aluat si il amestecam cu doua linguri de dulceata din trandafiri.

Lasam aluaturile sa se odihneasca 15-20 de minute, apoi umplem formele de madlene si faguri si le dam la cuptor pentru 20-25 de minute, la 180 de grade.

Astfel vom avea doua feluri de madlene si doua feluri de faguri.

Pentru crema, mixam smantana pana cand obtinem frisca, apoi adaugam zaharul si mixam in continuare, pana la diluarea acestuia.

Amestecam apoi frisca si mascarponele, omogenizam, iar la final adaugam dulceata de trandafiri.

Avem grija sa nu iasa crema prea dulce, de aceea eu am pus mai putin zahar, pentru ca este dulceata suficient de dulce.

Cu aceasta crema umplem fagurii, ajutandu-ne de un posh, iar deasupra glazuram cu putina dulceata de trandafiri, doar prin cateva orificii si lasam sa se prelinga la voia intamplarii.

Madlenele le pudram usor cu zahar, pentru un aspect mai placut.

Sper sa va placa reteta mea si sa va fie de folos!   

Daca ti-a placut reteta noastra "Faguri si madlene, cu aroma de portocale si trandafiri" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (48)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert prajitura Boema

Postat de Constelatialeu

Desert prajitura Boema

Blat: Se mixeaza albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi se adauga zaharul si se mixeaza pana obtinem o bezea tare. Adaugam galbenusurile si omogenizam, adaugam si esenta de vanilie,...

Citeste continuarea

Cremsnit cu foietaj de casa

Postat de merisor67

Cremsnit cu foietaj de casa

Punem untul intr-un vas si il topim la foc mic, apoi dam deoparte, intr-un alt vas, jumatate din cantitate, iar peste cantitatea de pe foc adaugam uleiul si lasasam sa dea in clocot, apoi adaugam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2016, 12:44
Ce bine arata! Si cat de aromate sunt!!!
la 09.02.2016, 12:47
Mama mia, Meri!!!!!! Bravo!!!!!
la 09.02.2016, 12:52
fagurii imi amintesc de copilarie buuuni buuuni de tot!
la 09.02.2016, 12:52
Delicioase si artoase!
la 09.02.2016, 12:57
Ce bine arata, felicitari

Vezi toate comentariile (48)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking