Falafel cu salata tabouleh

Postat de Bucataras in Mancaruri de post
17 Ian 2020 | 6613 vizualizari
Falafel cu salata tabouleh

Astazi am pregatit falafel cu tabbouleh, o salata fresh, plina de vitamine, cu mult patrunjel si rosii, insotite de un sos de iaurt cu menta. 

Ingrediente

  • 250 g naut
  • 1 ceapa rosie
  • 1/2 legatura coriandru
  • 1 legatura patrunjel verde
  • sare, piper
  • 1 lingurita chimen
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu
  • seminte de susan
  • ulei pentru prajit

pt Salata Tabouleh:

  • 2 legaturi patrunjel
  • 1 rosie
  • ceapa rosie
  • ulei de masline
  • zeama de lamaie
  • sare
  • fulgi de chili

Mod de preparare

Pune nautul la inmuiat peste noapte.

Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa  in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul si chimenul si mixeaza pana obtii o compozitie fina.  

Desi multe dintre retetele de falafel au ca ingredient faina, eu am ales sa nu folosesc, pentru a-l face mai usor de digerat. 

Toarna compozitia intr-un bol, umezeste mainile si incepe sa formezi bilute putin mai mari decat o nuca. 

Pune seminte de susan intr-o tava si tavaleste bilutele prin susan. 

Prajeste falafelul in ulei incins, intoarce cu grija pe toate partile, sa nu se desfaca compozitia si in acelasi timp sa se rumeneasca frumos. 

Scoate falafelul pe un prosop de hartie, sa absoarba excesul de ulei. 

Falafelul se serveste intotdeauna insotit de salate, asa ca eu am pregatit un tabbouleh, preferata mea, o salata cu mult patrunjel, plina de Vitamina C. 

Toaca marunt patrunjelul verde, taie si rosia in cubulete cat de mici doresti, condimenteaza simplu cu sare si stropeste cu putin ulei de masline si zeama de lamaie. Mai presara deasupra cativa fulgi de chili si gata si salata. 

Serveste falafelul impreuna cu salata si iaurt cu putina menta in el, sau cu sos tahini. 

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel cu salata tabouleh" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (22)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Hummus de post (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Hummus de post (reteta video)

Se pune nautul uscat la inmuiat peste noapte, in apa calda. Se scurge apoi si se pune la fiert impreuna cu bicarbonatul de sodiu. Daca folositi naut din conserva, sariti peste acest pas. Se lasa...

Citeste continuarea

Sarmale cu ciuperci de post

Postat de lilik

Sarmale cu ciuperci de post

Intr-o oala punem putina apa cu sare la fiert,iar cand clocoteste punem ciupercile si le deam 2-3 clocote,dupa care le punem la scurs.O parte din apa in care au fiert ciupercile o pastram si punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 17.01.2020, 13:39
la 17.01.2020, 13:42
Imi place mult salata tabbouleh, dar nu sa o fac. De fapt, nu am facut niciodata.
la 17.01.2020, 13:52
la 17.01.2020, 13:53
la 17.01.2020, 14:46
bun bun

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking