Falafel de post

Postat de rocsi_1612 in Mancaruri de post
2 Oct 2017 | 11734 vizualizari
Falafel de post

Falafelul este o reteta de post, simpla si rapida. Daca aveti naut in casa si nu aveti idee ce sa mai pregatiti, aceasta reteta va poate salva, trebuie doar sa o incercati si o sa va convingeti.
Eu am pregatit falafelul dupa reteta lui Edith. Multumesc mult Edith!

Ingrediente

  • 1 cutie de naut 400 gr (eu am folosit de la Sun Food)
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 ceapa potrivita
  • 1 catel mare de usturoi
  • 1 lingura plina cu faina
  • sare
  • piper
  • 1 varf de lingurita pudra de chimion
  • 4-5 linguri ulei pentru prajit

Mod de preparare

Nautul, il scurgeti foarte bine de zeama.
Curatati ceapa, o taiati in sferturi, curatati si catelul de usturoi.
Puneti nautul bine scurs in blender, impreuna cu ceapa si usturoiul.

Le mixati bine pana toate sunt bine maruntite.
Patrunjelul verde spalat, il tocati marunt, indepartand cozile.
Intr-un bol puneti pasta de naut, patrunjelul tocat, faina, sare, piper si pudra de chimion.
Le amestecati bine cu o lingura.

Puneti uleiul intr-o tigaie si il incingeti.
Luati cu mana din compozitia de falafel, formati niste chiftele rotunde, le puneti in uleiul incins.
Le rumeniti pe ambele parti, dar le intoarceti cu grija sa nu le rupeti.
Le scoateti pe un platou, pe care puneti un servestel de bucatarie.
Se servesc calde, cu o salata, cu un sos de iaurt, daca nu tineti post, cu putina branza langa, depinde de gusturi.
Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Falafel de post" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (23)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Falafel cu salata tabouleh

Postat de Bucataras

Falafel cu salata tabouleh

Pune nautul la inmuiat peste noapte. Toaca marunt ceapa rosie, coriandrul si patrunjelul, pune-le impreuna cu nautul scurs de apa  in vasul robotului, adauga bicarbonatul, sarea, piperul...

Citeste continuarea

Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut

Postat de Ina

Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut

Preparare Reteta de falafel - renumitele si laudatele chiftele de naut Se pune nautul intr-o oala mai mare cu apa si o lingurita de bicarbonat si se lasa sa se umfle cateva ore ( sau se...

Citeste continuarea

Comentarii

la 02.10.2017, 20:41
N-am mâncat, dar sunt chiar curioasă. Dacă l-ai făcut tu, sigur e bun!
la 02.10.2017, 20:51
Delicioase!
la 02.10.2017, 20:51
Rodica, sa stii ca este foarte bun. De fapt, daca iti place nautul, iti place si acest preparat!
la 02.10.2017, 21:08
la 02.10.2017, 21:09

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking