Fantezie de purcel

Postat de MotanLaOale in Porc
9 Feb 2024 | 1072 vizualizari
Fantezie de purcel

Este o friptura pe care o fac des deoarece este simpla, dar foarte buna. Multele feluri de carne de purcel ii dau o textura si gust deosebit. Pentru Fantezie de purcel este nevoie de: carne de porc : cotlet, pulpa, ceapa, piept, costita afumata si carnati de casa.

Ingrediente

  • Ingrediente Fantezie de purcel
  • 400 g cotlet de purcel
  • 400 g pulpa de purcel
  • 400 g ceafa de purcel
  • 400 g piept de purcel
  • 400 g costita afumata
  • 400 g carnati de casa afumati
  • 100 ml ulei
  • 250 ml apa
  • cimbru
  • boia afumata
  • piper
  • sare

Mod de preparare

Iata cum se prepara Fantezie de purcel

Carnea se taie bucati potrivite mai mici. 

Carnatii se taie la 2 cm. 

Costita se taie cuburi mai mari.  

Se pune uleiul intr-o cratita si se calesc bucatile de carne.  

Se pune apa si capacul si se inabusa bucatile de carnea 8-10 minute pana se albesc.  

Se adauga carnatii si costita si se inbusa cu capac inca 10-15 minute.  

Se presara cu boia, cimbru, piper, sare si se amesteca.  

Se scoate capacul si se lasa la fiert 10-55 de minute amestecand din cand in cand.

Se introduce in cuptorul preancalzit la 180 grade si se amesteca din cand in cand.

Se prajeste pana se evapora zeama si se prajesc doar in grasime, pana se rumenesc frumos.  

Se mananca obligatoriu cu muraturi.  

Pofta Buna!

Vezi si reteta de Ciorba taraneasca de purcel.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fantezie de purcel" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (11)
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc

Postat de panacris

Mancare de cartofi cu scaricica afumata de porc

Ceapa se curață, se toacă mărunt și se pune la călit în ulei și puțină apă, împreună cu ardeii tocați mărunt. Scăricica se taie bucățele, cât o...

Citeste continuarea

Platou de toamna

Postat de ancutsa

Platou de toamna

  Se desface carnea de porc cu un cuţit pentru a-i mări suprafaţa de lucru, se bate un pic cu ciocănelul de şniţele, apoi se taie în patru porţii. Se umple fiecare felie de...

Citeste continuarea

Comentarii

la 09.02.2024, 17:48
Perfect pe placul meu si perfect rumenita !!! Eu o vreau chiar si in seara de Craciun !!! Chiar in detrimetul sarmalelor !!! Acum sa nu ma intelegi gresit , daca sunt sarmale mititele migalite de tine le accept !!!
la 10.02.2024, 17:49
Ohohoooo, Motanel in actiune....cam bun, cam rumen, cam ca la tara
la 10.02.2024, 18:46
Si tu ai taiat porcu'?
la 10.02.2024, 19:31
L-am taiat de la pofte!
la 10.02.2024, 20:09
Eu va notez, sa vad pe la cine merita sa trec )

Vezi toate comentariile (11)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking