Farfalle cu hribi si smantana

Postat de andaoana in Farfalle
26 Oct 2015 | 4040 vizualizari
Farfalle cu hribi si smantana

Am cules hribi de toamna si m-am gandit ca ar fi foarte buni cu paste , smantana si parmesan razuit mare.

Ingrediente

  • 500 gr paste (farfalle)
  • 500 gr hribi
  • 1 ceapa
  • 1 catel usturoi
  • 50 gr unt
  • 1 lingura ulei
  • 100 ml smantana
  • sare
  • piper
  • patrunjel verde
  • parmezan

Mod de preparare

Hribii ii spalam in apa rece pentru a indeparta pamantul si eventualele frunze de pe ele. II feliem subtiri si ii lasam deoparte.

Intr-un vas mare cu apa punem 2 litri de apa la fiert. Cand fierbe adaugam sarea si pastele. Amestecam de cateva ori si lasam sa fiarba conform instructiunilor de pe pachet.

Intr-o tigaie punem untul si uleiul la incalzit. Calim ceapa taiata ,adaugam hribi si lasam sa se gateasca pana cand se evapora apa pe care ciupercutele o lasa. Adaugam usturoiul pisat, sarea, piper si smantana si lasam sa se mai gateasca cam 5 minute. Oprim focul , adaugam patrunjelul verde tocat grosier ,amestecam de cateva ori si e gata de servit.

Scurgem pastele si asezam pe farfurii .

Deasupra razuim parmezan .

 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle cu hribi si smantana" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Farfalle cu legume inabusite si cascaval

Postat de RODIMUR

Farfalle cu legume inabusite si cascaval

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se...

Citeste continuarea

Paste cu carne de porc si busuioc

Postat de eumimi

Paste cu carne de porc si busuioc

Punem farfalele in apa cu sare la fiert. Ceapa o tocam marunt si o punem la prajit. O lasam pana cand incepe sa se aureasca putin si adaugam carnea. Le lasam  pe foc 10-12 min. pana cand...

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.10.2015, 10:46
Ce aromate au iesit de la hribi!
la 26.10.2015, 10:46
Pfoai...mi s-a facut o pofta de mers dupa ciuperci! Cred ca tare bune au fost pastele! Noi le zicem manatarci la hribi
la 26.10.2015, 10:50
Andra la noi sunt : pitoance
la 26.10.2015, 10:57
ce bune sunt
la 26.10.2015, 11:02
Ce nume haios!

Vezi toate comentariile (14)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking