Farfalle la cuptor cu vinete si sos de iaurt cu branza Feta

Postat de Satisfyyourcravings in Farfalle
14 Dec 2018 | 1988 vizualizari
Farfalle la cuptor cu vinete si sos de iaurt cu branza Feta

Ingrediente

  • 150 grame farfelle sau alte paste de marime medie
  • 1 ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 vanata
  • 1 ardei gras rosu
  • 2 lingurite oregano uscat
  • 200 grame carne tocata de porc sau vita
  • 1/2 lingurita scortisoara pudra
  • 1 lingura mix de condimente Delikat pentru sarmale
  • 70 grame pasta tomate
  • 75 grame branza Feta
  • 100 iaurt grecesc
  • ulei de masline
  • sare, piper

Mod de preparare

Se preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. Se fierb pastele in apa cu sare, conform instructiunilor de pe ambalaj. Se scurg de apa. 

Intre timp, se toaca ceapa si usturoiului fin. Vanata si ardeiul se taie in cuburi de 1 cm.

Se incalzeste putin ulei de masline intr-o tigaie mare la foc mediu si se soteaza ceapa, impreuna cu oregano si scortisoara, 2 minute. 

Se adauga vanata si ardeiul si se mai gatesc 8-10 minute. In ultimul minut, se adauga usturoiul. Se adauga carnea tocata si condimentele Delikat. Se gatesc 5 minute. In ultimele 2 minute se adauga pasta de tomate si 6 linguri apa. Se adauga sare si piper dupa gust.

Intre timp, se amesteca iaurtul cu branza Feta. Se adauga sare si piper dupa gust. Se adauga 1/4 din cantitea de iaurt peste paste si se amesteca bine. 

Se transfera mixul de carne intr-un vas potrivit pentru cuptor, daca este nevoie. Se adauga pastele deasupra in strat uniform, apoi sosul de iaurt. Se gateste 10-15 minute la cuptor. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Farfalle la cuptor cu vinete si sos de iaurt cu branza Feta" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Farfalle cu legume inabusite si cascaval

Postat de RODIMUR

Farfalle cu legume inabusite si cascaval

Ceapa se curăță, se spală, se taie mărunt și se călește ușor, la foc mic și în ulei suficient, până ce devine transparentă. Se curăță usturoiul, se spală, se...

Citeste continuarea

Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor

Postat de RODIMUR

Farfalle cu șuncă și cașcaval, la cuptor

Pastele se pun la fiert în apă clocotită cu sare. Între timp se unge cu unt o tavă termorezistentă și se pregătesc celelalte ingredinte. Șunca și cașcavalul se taie...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.12.2018, 12:14
Wow cum suna reteta!!!
la 14.12.2018, 12:24
O combinație la care mă voi gândi când s-o pun în aplicare...
la 14.12.2018, 12:39
bune
la 14.12.2018, 14:17
la 14.12.2018, 17:32

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking