Fasole pastai, conservata pentru iarna

Postat de Ina in Conserve
10 Iul 2010 | 84830 vizualizari
Fasole pastai, conservata pentru iarna

O reteta prezentata din poze "adunate" , fiindca la momentul prepararii nu mi-a trecut prin minte ca si asta e de pus pe site :))). Asa ca va prezint o parte din gradina cu unul din randurile de fasole, pe vremea cand abia inflorea.....fasolea pregatita de fiert acum vreo saptamana.....si borcanele gata aranjate in beci :D :))

Ingrediente

  • fasole verde sau galbena
  • sare
  • aspirina ( netamponata )
  • borcane cu capac ( cu filet sau capsat )

Mod de preparare

      Fasolea se curata de codite si se rupe in bucati mai mici, daca este prea lunga. Se pune la fiert ( nu prea mult) in apa cu putina sare, iar cand e fiarta se scoate din apa si se aseaza in borcane. Apa in care a fiert fasolea se potriveste de sare gustand din ea, apoi se toarna peste fasole, in borcane, sa acopere foarte bine partea solida. In fiecare borcan se pune cate o aspirina pisata.

      Capacele se tin 1 minut in apa clocotita, apoi se infileteaza pe borcane. Se aseaza borcanele intr-o cratita/ oala mai mare, pe fundul careia s-a asezat un prosop, se adauga apa in jurul lor si se sterilizeaza 10-15 minute.

      Se scot cu grija borcanele, se lasa sa se raceasca si se aseaza in camara/ beci, unde se vor pastra chiar si 2-3 ani, fara sa se altereze.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fasole pastai, conservata pentru iarna" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (44)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Castraveti picanti pentru burgeri

Postat de Ksenya

Castraveti picanti pentru burgeri

  Castravetii se spala si se taie felii, daca vreti sa-i dati un aspect mai interesant ca mine, folositi decojitorul special. Se adauga intr-un lighean incapator. Ceapa se taie...

Citeste continuarea

Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi

Postat de Ksenya

Adjika - sos rusesc picant din gogonele verzi

Pregatim borcanele si capacele sterilizate. Pregatim o oala unde o sa fierbem adjika. Dam gogonele la blender pana obtinem o pasta si adaugam in oala. Dam restul ingredientelor: ceapa,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.07.2010, 20:34
super...deja ai fasole in gradina?imi plac astea din gradina...ale cumparate sincer nu prea imi plac astea sunt proaspete mai ales dak ai grija sa le culegi mereu la timp
la 10.07.2010, 20:36
in gradina am adunat deja recolta a doua
. Cred ca saptamana viitoare scot vrejii si pun alta
la 10.07.2010, 20:37
in mod normal, la finele lui august e transa a doua de fasole verde
la 10.07.2010, 20:43
offf si din asta mi-a adus sotul meu azi de la parinti....sa-i fac... Ina vi la mine?sa faci?
la 10.07.2010, 20:45
ma angajezi?

Vezi toate comentariile (44)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking