Ficatei de pui cu ceapa la tigaie si cartofi noi la cuptor

Postat de AdrianUdrea in Ficat
12 Mai 2019 | 2569 vizualizari
Ficatei de pui cu ceapa la tigaie si cartofi noi la cuptor

Simplu de preparat atat ficateii de pui cu ceapa la tigaie, cat si cartofii noi la cuptor cu unt si busuioc!

Ingrediente

  • 2 kg ficatei de pui
  • 2 cepe mari
  • 3 linguri de ulei
  • sare
  • piper
  • boia de ardei dulce si iute
  • 2 foi de dafin
  • 2 linguri crema de otet balsamic
  • 2 kg cartofi noi
  • sare
  • piper
  • boia de ardei afumata
  • busuioc uscat
  • 75 g unt
  • 1 legatura marar verde

Mod de preparare

Incepem cu cartofii pe care ii spalam bine cu partea abraziva a buretelui de vase, apoi ii zvantam cu prosoape de hartie.

Ungem tava cu unt moale, adaugam cartofii in ea si ii ungem si pe ei cu untul din tava. Presaram sare si busuioc si ii dam la cuptor, la 200 de grade, pentru 40-45 de minute, sau pana sunt rumeniti la exterior si patrunsi la interior.

Pe parcurs, ii mai intoarcem de pe o parte pe cealalta.

Cat cartofii stau la cuptor, spalam si curatam ficateii de pui de pielite, apoi ii lasam la scurs si ii zvantam cu prosoape de hartie.

Punem uleiul la incins la foc mediu spre mare si adaugam ficateii. 

Ii rumenim bine pe ambele parti, apoi dam focul mai incet si adaugam ceapa tocata marunt si o amestecam printre ficatei.

Presăram sare si condimentele si ii lasam sa se prepare, sub capac, la foc mic spre mediu, amestecandu-i din cand in cand. Spre final, adaugam peste ficatei, untul de la cartofi, pentru un plus de gust si cremozitate, precum si crema de otet balsamic.

Servim cartofii presarati cu marar verde, alaturi de ficateii cremosi si gustosi  si niste gogosari in sos de rosii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Ficatei de pui cu ceapa la tigaie si cartofi noi la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pateu din ficat de pui (reteta video)

Postat de JamilaCuisine

Pateu din ficat de pui (reteta video)

Curatam bine ficatul si-l taiem in bucati potrivite. Punem la incins uleiul si cateva cubulete de unt (20-30 gr) adaugam ficatul si calim bine totul. Adaugam apoi ceapa tocata, usturoiul zdrobit,...

Citeste continuarea

Ficatei inveliti in bacon, la cuptor

Postat de Patricia_Iordache_79

Ficatei inveliti in bacon, la cuptor

Spalam ficateii in apa rece si ii lasam la scurs. Ii taiem pe jumatate. Pregatim o felie de bacon, asezam un ficatel intr-un capat, presaram sare, piper, usturoi granulat si rulam strans. Fixam...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.05.2019, 13:23
Ma urc pe trotineta si vin la masa.
la 12.05.2019, 13:26
Ți-ai luat și trotinetă? )
la 12.05.2019, 13:33
Am trotineta dinainte de bicicleta.....
la 12.05.2019, 13:50
buni buni
la 12.05.2019, 14:19
Doar ficateii ii servesc ca sunt pe gustul meu! Bine ... si muraturile!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking