File de curcan gatit lent, cu dulceața de afine si dulceata de ceapa

Postat de panacris in Slow Cooker
27 Dec 2020 | 2750 vizualizari
File de curcan gatit lent, cu dulceața de afine si dulceata de ceapa

Pentru că-mi place să improvizez am testat această combinație. Simplă și gustoasă, o nouă rețetă din seria "retete festive de iarna"!   Super bună o recomand cu încredere😉

Ingrediente

  • Piept de curcan cca. 600 g,
  • Sare de mare 1 linguriță,
  • Boia de ardei dulce 1 linguriță,
  • Cimbru uscat 1 linguriță,
  • Piper proaspăt măcinat 1 linguriță,
  • Ulei de măsline 2 linguri,
  • Vin alb demisec cca. 200 ml,
  • Dulceață de afine a la Panacris cca. 3 linguri,
  • Dulceață de ceapă a la Panacris cca. 3 linguri.

Mod de preparare

Pieptul de curcan se dezosează, se filetează apoi se asezonează de sare, piper, cimbru și boia dulce. Se așează într-un vas de sticlă se adaugă vinul și uleiul de măsline, se amestecă ușor cât să se înglobeze ingredientele pentru marinadă și se lasă la rece minim 3 ore sau cel mai bine până a doua zi.

A doua zi bucățile de carne se așează într-un vas termorezistent, eu am ales să le gătesc la CrockPot, din cauză de timp și supraveghere :D Aparatul de gătit slow, se setează la programul HIGH ptr cca. 4 ore, se adaugă carnea cu marinadă cu tot apoi se pune capacul și se lasă la gătit lent.

După cele 4 ore se adaugă cele două feluri de dulceață și se mai lasă la gătit încă minim 2 ore, în funcție de carne, eu am avut curcan de țară :D, se mai lasă la gătit sau nu.

Carnea se servește simplă cu sosul obținut sau cu garnitura preferată (cartofi, orez sau legume!).

 

Spor și poftă bună! 

Daca ti-a placut reteta noastra "File de curcan gatit lent, cu dulceața de afine si dulceata de ceapa" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Sarmale la slow cooker Crock-Pot

Postat de MotanLaOale

Sarmale la slow cooker Crock-Pot

Varza se pune in apa rece cateva ore, dupa care se desface si se pregatesc foile pt sarmale, iar ce ramane se toaca fin. Se curata bine de cotoare. Orezul se spala si se lasa in apa rece 30 de...

Citeste continuarea

Mancare de legume cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Postat de timea

Mancare de legume cu ardei copt la slow cooker Crock-Pot 4,7 L

Curatam si spalam legumele. Cartofii ii taiem cubulete, morcovii rondele, dovlecelul si ceapa cubulete mici. Usturoiul il taiem rondele iar ardeiul copt il taiem bucatele. Toate legumele le...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.12.2020, 23:20
Bun-bun !!!!
la 27.12.2020, 23:54
Interesantă rețetă...!
la 27.12.2020, 23:54
la 28.12.2020, 01:24
la 28.12.2020, 10:52

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking