File de pui cu piure gratinat

Postat de rocsi_1612 in Pui
3 Apr 2014 | 5188 vizualizari
File de pui cu piure gratinat

Eram in pana de idei, chiar nu stiam ce sa imi mai pregatesc de mancare, sa imi placa si sa mananc. As fi vrut ceva gratinat, ceva cu pui si uite asa ceva cu ceva s-a nascut aceasta reteta delicioasa!

Ingrediente

  • Pentru marinarea puiului:
  • 1 file de pui
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri vin
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita boia dulce
  • 1/2 lingurita patrunjel uscat
  • 1 varf cutit busuioc uscat
  • 1 catel de usturoi
  • Pentru piure:
  • 4 cartofi potriviti
  • sare
  • unt
  • putin lapte
  • 2 linguri cascaval ras
  • 2 felii kaizer

Mod de preparare

Puiul:

Spalam fileul de pui apoi il stergem cu un servet. Intr-un vas amestecam uleiul, boiaua de ardei, vinul, patrunjelul si busuiocul uscat, sare, piper dupa gust si catelul de usturoi curatat si taiat feliute. Le amestecam bine, punem bucata de pui si il tavalim bine prin aceasta marinada. Il acoperim si il lasam la frigider peste noapte. A doua zi il scoatem din frigider, rupem o bucata de hartie de copt, asezam puiul pe hartie si il impaturim bine. Il punem intr-o tava si il introducem in cuptorul incins, la o temperatura potrivita pentru 25 de minute.

Piureul:

Curatam cartofii, ii spalam si ii taiem cubulete. Ii punem intr-o cratita cu apa la fiert si cand incep sa clocoteasca presaram sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa, punem putin lapte, unt, apoi ii zdrobim bine.

Ungem un vas mic de yena cu ulei. Asezam piureul in vas, il nivelam, scoatem puiul din cuptor dupa cele 25 de minute, il punem peste piure si il apasam putin. In jurul puiului punem kaizerul taiat bucatele, iar deasupra presaram cascavalul ras.

Dam vasul in cuptor, de data asta la o temperatura putin mai mare, pentru 15-20 de minute doar cat sa prinsa o usoara crusta. Il scoatem cand este gata si se serveste cald.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "File de pui cu piure gratinat" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (60)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padure

Postat de Pungasa_Rogue

Pilaf de orez cu pulpe de pui si ciuperci de padure

Pulpele se taie in jumatati, se spala, se dau cu sare si se pun la foc intr-un wok impreuna cu uleiul. Se acopera wok-ul cu un capac. Dupa ce a scazut apa lasata de pulpe, se adauga 100 ml de apa....

Citeste continuarea

Mancare de mazare cu pipote si inimi de pui

Postat de Pungasa_Rogue

Mancare de mazare cu pipote si inimi de pui

Pipotele si inimile de pui se spala si se pun sa se inabuse in ulei cu o cescuta de apa si putina sare.  Ceapa se curata de foi, se spala si se toaca. Ardeiul gras se curata de cotor si...

Citeste continuarea

Comentarii

la 03.04.2014, 10:33
foarte gustos
la 03.04.2014, 10:36
Ce bine suna!
la 03.04.2014, 10:37
bun bun
la 03.04.2014, 10:37
Ce gustos!!
la 03.04.2014, 10:40

Vezi toate comentariile (60)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking