Floricele din foietaj cu mere

Postat de nadina73 in Dulciuri
19 Ian 2011 | 7565 vizualizari
Floricele din  foietaj cu mere

Ideia este preluata de aici http://www.lalena.ro/293-reteta-ananas-in-foietaj.html. Am pregatit o portie, s-a topit atunci rapid. Dupa 3 ore,pregateam din noua aceeasi reteta dar cu portie dubla.Au papat piticii...am crezut ca li se va face rau.A doua zi dimineata , nu mai era nimic...

Ingrediente

  • 1 aluat de foietaj congelat 450 g (doua foi in cutie)
  • 5 mere
  • 10 linguri zahar
  • 2 pahare cu  apa
  • 5-6 lingurite de scortisoara macinata
  • zahar pudra
  • sucul de la 1 lamaie

Mod de preparare

Se decongeleaza aluatul de foietaj (nu de tot, se lucreaza foarte greu )

Se curata merele de coaja, se scoate mijlocul cotorului de la mar.

Se taie feliute marul si se pune sa dea 2- 3 clocote in apa cu putin zahar si sucul de la 1 lamaie (nu foarte mult timp ca se zdrobesc)

Se desface foaia de aluat, se presara zaharul si scortisoara macinata. Se trece cu sucitorul putin peste foaia cu zahar pentru a se impregna mai bine zaharul in foaie.

Se taie in patrate, mie dintr-o foaie mi-au iesit 9 bucati, deci dintr-o portie va ies 18 (pregatiti de la inceput 2 portii, se vor topi  foarte rapid).

Fiecare patrat se taie la colturi in forma de L (vezi poza 3) la toate 4 colturile. Se aseaza cate o felie de mar (fiert si racit) se aduna cele 4 colturi si se unesc la mijloc (vezi poza 6).

Va rezulta o floare ce se aseaza intr-o tava tapetata cu hartie de copt ,se dau la cuptor pentru 10-15 minute .

Se pudreaza cu zahar pudra

Vorba lui Lena  "Cred ca este unul din cele mai simple deserturi pe care l-am facut vreodata - 3 ingrediente+1 ora si aveti un desert frumos si delicios."

Daca ti-a placut reteta noastra "Floricele din foietaj cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (22)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Budinca cu branza si sos de capsuni

Postat de Irina

Budinca cu branza si sos de capsuni

Intai am pus pastele la fiert cu un praf de sare si am pregatit compozitia pentru budinca: intr-un castron am amestecat branza cu zaharul, stafidele ouale si esenta de rom.  Am uns vasele...

Citeste continuarea

Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane

Postat de privatelaura

Fursecuri cu faina de migdale, cacao si banane

Intr-un castron, punem bananele, ouale si untul. Mixam intai la viteza mica, apoi la viteza mare pana obtinem o compozitie omogena. Adaugam faina de migdale, nuca de cocos, fulgii de ovaz, cacaoa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.01.2011, 23:28
prima cat sunt de frumoase super,Nadina
la 19.01.2011, 23:29
o idee buna
la 19.01.2011, 23:33
bune floricele
la 19.01.2011, 23:47
f bun
la 20.01.2011, 00:57
Vreau si eu o floare pana nu se termina
Avantajul pasarilor de noapte

Vezi toate comentariile (22)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking