Ingrediente
- 500 gr faina
- 1 bicarbonat de amoniu
- 180 gr untura
- 1 esenta vanilie(fiola)
- 1l lapte
- 2 budinci ciocolata
- 500 gr zahar
- 3 oua
- 1 praf sare
- 1 cub rama (250 gr)
- 50 gr nuca cocos
Mod de preparare
Intr-un castron am pus faina si am amestecat-o cu bicarbonatul de amoniu (saligar) apoi am frecat bine cu untura.
Am adaugat 250 gr zahar ,1 virf de cutit sare si cele trei oua (cu tot cu albus).
Se framinta un aluat elastic( daca este prea tare mai adaugati un picut de lapte )si daca este prea moale se mai adauga un picut de faina ,se lasa la rece pentru o ora (eu l-am facut seara si la-am copt adoua zi ) .
Se fac trei foi si se coc pe dosul tavii (am folosit o tava de 35/45 cm . ) daca folosit o tava mai mica o sa va iasa patru foi .
750 ml lapte am pus la fiert cu 250 gr zahar . Cind clocoteste am adaugat budinca dizolvata in prealabil in 100 ml lapte .
Dupa ce s-a fiert o dam la o parte si o lasam sa se raceasca dar nu de tot .
Cit mai este un picut calduta o mixam bine cu cubul de rama ..
Apoi umplem foile alternativ . pe foaia de deasupra puneti ce doriti, zahar praf cu aroma de vanilie ,glazura de ciocolata (eu am lasat putin din crema si am pus deasupra nuca de cocos.
Se lasa citeva ore sa se inmoaie fiindca foile sunt ca si piscoturile (sunt mai tari )
O prajitura delicioasa.. pofta sa aveti!
Daca ti-a placut reteta noastra "Foi cu bicarbonat de amoniu(saligar) si crema de ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (25)
|