Ingrediente
- 3 banane coapte f bine( pt cantitatea de foietaj de mai jos ajung si 2)
- 275 g foietaj (merge si mai mult, ca tare bun e)
- cateva linguri crema de alune
- 3+2 linguri zahar
- 50 g unt
- 50 + 50 ml apa
Mod de preparare
Foietajul se decongeleaza la temperatura camerei (pe caldura asta, pana am ajuns acasa s-a decongelat deja...) si se intinde usor pe masa. Se lasa cu hartia in care este, se taie in forma dorita (eu am facut cateva trigoane si cateva dreptunghiuri) si se umplu cu crema de alune si sos de banane.
Sosul de banane: trei linguri de zahar se caramelizeaza, apoi se adauga untul si se amesteca usor, doar rotind cratita, se pun apoi 50 ml apa si bananele feliate, se amesteca cu lingura de lemn bine si se lasa la foc mic cateva minutre, sa se omogenizeze totul.
Foietajele se lipesc apoi pe margini cu ajutorul unei furculite si se dau la cuptor, la 200 grade pentru 10 minute.
Sse face un sirop cu 50 ml apa si 2 linguri de zahar si dupa 10 minute, cand deja incep sa se umfle si sa se rumeneasca foietajele, se scot si pe fiecare bucata se pun cate 2 linguri de sirop. Se dau apoi inapoi la copt, la 180 grade, inca vreo 10-15 minute. Se scot si se lasa la racit, apoi se presara cu zahar pudra.
Am preparat si cafeluta, e aburinda...va astept sa le savuram impreuna. Ce ziceti?
Daca ti-a placut reteta noastra "Foietaj umplut cu sos de banane si crema de alune" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (16)
|