Friptura aromata de vitel cu cartofi

Postat de mihaelar63 in Vita
3 Noi 2018 | 3297 vizualizari
Friptura aromata de vitel cu cartofi

 ,,Retete inspirate de toamna"  Fiul meu, rudele, prietenii, imi stiu dragul de a prepara si a testa diverse bunatati. Asa ca ma trezesc cu tot felul de ingrediente sau mixuri care imi sosesc din locuri exotice. De aceasta data am fost cadorisita cu un mix de condimente tunisiene pentru vita, pui, peste. O bucata frumoasa de vitel i-a venit randul sa fie dezmierdata cu un mix de rozmarin, busuioc, oregano, chimion si chili. Pofta pentru aceasta reteta mi-a fost incitata de Dya https://www.bucataras.ro/retete/friptura-de-vitel-cu-cartofi-copti-57122.html. Eu am folosit condimente tunisienie si in plus hrean. Am ,,, actualizat -de toamna " reteta cu bobite de struguri care au dat un contrast gustativ dulce cu restul preparatului. Obtineti cum spun unii, o friptura la caserola :D buna de servit acasa, cat si in deplasare. Noi am impachetat tava si am servit cu prietenii la gradina.

Ingrediente

  • 1.5 kg pulpa vitel
  • 1 kg cartofi
  • 3 linguri unt
  • 3 linguri ulei
  • 2 ardei iuti rosii
  • 2 linguri hrean in otet
  • 2 catei usturoi
  • 1 lingura usturoi pisat
  • 1 lingura cu varf condimente tunisiene pentru vita [ rozmarin, busuioc, oregano, chimion si chili]
  • 1 pahar vin rosu
  • 1 ciorchine strugure

Mod de preparare

  1. Carnea se spala, se curata de pielite si se portioneaza felii.
  2. Cartofii se curata se spala, se taie in felii pe lung si se pun la fiet in apa cu sare.
  3. Intr-o tigaie se pune la incins uleiul amestecat cu unt.
  4. Cand acestea sunt incinse, se calesc usor cei doi catei de usturoi care se scot afara.
  5. Usturoiul prea prajit se arde si devine amarui.
  6. Prajiti usor pe fiecare parte bucatile de carne.
  7. Cand doriti sa prajiti o bucata de carne si sa fie frageda, amestecati untul cu ulei. Untul folosit singur se arde.
  8. Nu sarati carnea de vitel inainte de prajire, doar dupa. Astfel ea va fi mai frageda.
  9. Scurgeti de apa cartofii pe jumatate fierti si ii prajiti in aceiasi tigaie in care ati rumenit carnea.
  10. Transferati cartofii intr-o tava non-aderenta.
  11. Deasupra distribuiti feliile de carne.
  12. Hreanul se amesteca cu usturoiul pisat si putina sare si ulei.
  13. Cu acest amestec se ung feliile de carne.
  14. Turnati in tava pe deasupra vinul indoit cu apa.
  15. Se da tava la cuptor 30 minute pana friptura este apetisant rumenita.
  16. Strugurele se spala si bobitele se adauga inainte de sfarsitul prepararii cu 5 minute. Doar sa se inmoaie foarte putin.
  17. In ultimele 10 minute eu am folosit functia grill cu 280 grade Celsius.
  18. La servire se decoreaza cu rondele de ardei iute si patrunjel verde tocat [pentru coloratura].
  19. Serviti alaturat salata sau muratura preferata. Noi am avut castraveti murati in saramura.
  20.                 Sa aveti pofta buna !!!!
Daca ti-a placut reteta noastra "Friptura aromata de vitel cu cartofi" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (25)
Pizza cu ciuperci și gorgonzola

Savurează o pizza delicioasă cu ciuperci proaspete și gorgonzola cremoasă. O combinație perfectă de arome bogate și... citeste mai mult

Pizza cu ciuperci și gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Postat de gurita_ta2005

Perisoare de vita in sos de smantana cu parmezan

Carnea tocata de vita se pune intr-un castron impreuna cu condimentele,oul si orezul. Se formeaza perisoare,le punem pe o farfurie intinsa si se da la frigider pentru 2-3 ore. Intr-o...

Citeste continuarea

Bouletté (marocane) de vita si condimente

Postat de comanligia

Bouletté (marocane) de vita si condimente

Am amestecat carnea cu patrunjel tocat,1 lingura de cumin si 1 de pudra de paprika,am adaugat sare si putin piper dupa gust. Am format boulette cu mana si le-am pus la prajit intorcandu-le pe o...

Citeste continuarea

Recomandari pentru tine si casa ta

Multicooker Turbo Express

- 400 lei
1299.99 lei
899.99 lei

Comentarii

la 03.11.2018, 13:05
Îmi place mult carnea de vițel, pentru că este tare gustoasă și sănătoasă...!
la 03.11.2018, 13:23
buna buna
la 03.11.2018, 13:30
Ce bunatate
la 03.11.2018, 13:44
la 03.11.2018, 14:06
O bunatate, arata foarte bine si gustos!

Vezi toate comentariile (25)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking