Friptură şi păstăi de fasole la grătar

Postat de sisterskitchen in Porc
26 Sep 2012 | 3697 vizualizari
Friptură şi păstăi de fasole la grătar

Aţi auzit bine, am pus fasolea pe grătar! Ba mai mult, vă recomandăm şi vouă să incercaţi. Iată o reţetă de toamnă care ar putea înlocui oricând clasica friptură cu cartofi prajiţi. Puteţi folosi orice carne: porc, viţel, pui, va fi la fel de bună.

Ingrediente

  • 4 fripturi subţiri şi fragede, cca 100 gr bucata (am folosit ceafă de porc, parţial degresată)
  • 300 gr fasole galbenă
  • Cimbru, boia, sare, piper
  • Sos:
  • usturoi,
  • ulei de măsline,
  • mărar proaspăt

Mod de preparare

1.Fierbeţi fasolea timp de 15 minute, până se fragezeste. Scurgeţi bine apa, asezonaţi cu sare şi piper, apoi puneţi-o într-un bol, cu o lingură de ulei de măsline.

2.Carnea se condimentează cu piper, cimbru uscat şi un praf de boia.

3.Se încinge grătarul si se frige carnea pe ambele părţi, doar atât cât să se patrundă, nu mai mult. Presăraţi sare si tineti-o la cald, acoperită cu folie.

4.Puneţi fasolea pe grătar şi perpeliţi păstăile puţin, cât să prindă dungile acelea frumoase, apoi scoateţi-o pe un platou.

5.Preparaţi un mujdei rapid, adăugaţi marar tocat şi turnati peste păstăi. Serviţi-le ca garnitură, lângă fripturi. Un pinot noir ar fi o continuare minunată a acestei poveşti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Friptură şi păstăi de fasole la grătar" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (15)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline

Postat de panacris

Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline

Preparare Reteta savuroasa si aromata de limbă de porc cu praz și măsline Limba de porc se spală și se pune la fiert în multă apă rece, împreună cu ceapa, morcovul,...

Citeste continuarea

Costite afumate cu bere, la cuptor

Postat de licurici_lra

Costite afumate cu bere, la cuptor

Legumele se spala, apoi se toaca: morcovii si ardeiul bulgaresc rondele, ceapa julienne, gogosarul bastonase, rosiile cubulete, iar usturoiul se curata si se zdrobeste cu lama unui cutit....

Citeste continuarea

Comentarii

la 26.09.2012, 17:19
vin la masa
la 26.09.2012, 18:26
Super ingenios!
la 26.09.2012, 19:06
ce papa buna
la 26.09.2012, 20:45
la 26.09.2012, 20:51
f buna mancarica!

Vezi toate comentariile (15)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking