Frittata cu creveti

Postat de madi_marin in Fructe de mare
7 Aug 2016 | 4573 vizualizari
Frittata cu creveti

După reţeta lui Jamie Oliver, ale carui preparate colorate imi plac la nebunie!

Ingrediente

  • 3 ouă
  • coaja rasă de la o jumătate de lămâie mică
  • zeama de la o jumătate de lămâie mică
  • 1 lingură cu parmezan ras fin
  • 100 g creveţi curăţaţi
  • 1 ardei iute murat
  • sare de mare
  • piper proaspăt măcinat
  • o nucă de unt
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 2 fire de mărar proaspăt tocat
  • 1 fir subţire de ceapă verde

Mod de preparare

Încălzim cuptorul la 220 grade.

Într-un castron amestecăm ouăle cu un praf de sare şi piper, apoi adăugăm mărarul şi partea albă a cepei verzi tocate, coaja şi zeama de lămâie şi parmezanul.

Jumătate din cantitatea de creveţi se taie mărunt, iar restul se lasă întregi şi se adaugă şi ei peste ouăle bătute.

Untul şi uleiul se pun la foc mic şi când compoziţia s-a omogenizat se toarnă într-un vas mic pentru cuptor.

Se adaugă compoziţia pregătită şi se dă vasul la cuptor pentru 8-10 minute până ce frittata e coaptă.

Se serveşte cu felii de pâine uşor prăjite pe grătarul încins, ardei iute murat şi rondele de codiţe de ceapă verde rămase.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Frittata cu creveti" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (13)
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate

Retete similare

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Postat de mihaelar63

Fructe de mare, cu orez si busuioc

Ceapa rosie, curatata si spalata, se toaca marunt. Carnaciorii se taie rondele. Se prajesc usor carnaciorii impreuna cu ceapa si se adauga orezul. Se folosesc 2 linguri de...

Citeste continuarea

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

Postat de panacris

Creveti, scoici marinate si urechi de lemn cu taitei chinezesti

  Ceapa și usturoiul curățate, tăiate jullien se pun la călit într-un vas wok, sau o tigaie mai înaltă ;) cu uleiul de fistic/alune/arahide, la foc iute, cca. 5 minute,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 07.08.2016, 18:53
cat de bine arata!
la 07.08.2016, 18:57
foarte buna!
la 07.08.2016, 19:09
era musai sa pui crevetii aia? ))
la 07.08.2016, 19:12
da tu dia fara nu era bun! vreau eu sa pap
la 07.08.2016, 19:26

Vezi toate comentariile (13)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking