Ingrediente
- 350 g faina + cca 100-150 g ptr framantat
- 1 ou intreg
- 1 galbenus
- coaja de la jumatate de lamaie
- 200 g zahar pudra
- 1 zahar vanilat
- 1 esenta vanilie
- 180 g unt
ptr ornat:
- zahar brun
- 1 albus + 100 g zahar pudra + colorant + cateva picaturi zeama de lamaie
Mod de preparare
Untul l-am frecat bine cu zaharul pana am obtinut o spuma. Am adaugat oul si galbenusul si am continuat sa amestec. Am pus si zaharul vaniliat si esenta de vanilie, iar la final am incorporat faina, obtinand un aluat moale. Am pus aluatul pe masa de lucru infainata inainte, si am continuat sa framant compeltand cu faina, pana am obtinut un aluat legat.
Am dat aluatul la frigider ptr 1 ora.
Am intins o foaie cu o grosime de cca 0,5 cm si am taiat diverse forme. Pe unele le-am dat prin zahar brun inainte de a le pune intr-o tava neunsa, dar tapetata cu hartie de copt, si a le da la cuptorul preincalzit, ptr cca 15 minute.
Dupa ce au fost gata, pe cale fara zahar le-am colorat dupa cum mi-a venit la indemana!
Sper sa-i placa Mosului, ca noua ne-au placut foarte tare
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri asortate" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (27)
|