Fursecuri by Adelina

Postat de Adele in Dulciuri
5 Apr 2014 | 4303 vizualizari
Fursecuri by Adelina

Dintr-un sigur aluat putem face mai multe tipuri de fursecuri :)

Ingrediente

  • Aluat:
  • 500 gr faina.
  • 100 gr ahar.
  • 2 oua.
  • 150 gr unt.
  • Fursecuri 1 :
  • gem sau dulceata (eu am folosit de piersici)
  • Fursecuri 2:
  • 1 banana
  • Cateva linguri de crema de ciocolata.

Mod de preparare

Pregatim aluatul: punem intr-un vas untul cu zaharul si ouale si incepem sa amestecam, apoi adaugam faina treptat, pana devine un aluat moale (daca aveti robot de bucatarie il puteti face punand untul cu zaharul, adaugati faina si apoi ouale, mixati bine si apoi luati aluatul format si il mai lucrati in mana).

Fursecuri 1: Impartim aluatul in doua, o parte o punem in frigider, iar din cealalta intindem o foaie. Formam cate 12 cercuri cu un pahar sau o forma de biscuiti, 6 cercuri le asezam in tava, iar din cele ramase decupam cu o forma mai mica lasand un gol in mijloc. Le asezam in tava si dam la cuptor pentru 15 minute la 180°. Continuam pana se termina aluatul avand grija ca fiecare cerc sa-i corespunda un alt cerc cu gaura.

Cand sunt gata cu o lingura sau sac a posh punem pe fiecare dintre ele dulceata si inchidem cu o parte gaurita. Le asezam in farfurie si pudram cu zahar. Le puteti umple si cu ciocolata.

Fursecuri 2: Din a doua parte de aluat intindem o foaie formam 12 cercuri, in 6 din ele punem cate o felie de banana si o lingurita de ciocolata, luam celalalte cercuri de aluat si le punem deasupra inchidem bine,cu furculita jur imprejur.

Se dau la cuptor pentru 20 deminute la 180°. Cand sunt gata le scoatem si le lasam la racit apoi pudram cu zahar.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri by Adelina" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (10)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Prajitura cu gris (fara oua)

Postat de deyutzky

Prajitura cu gris (fara oua)

Intr-un bol amestecam toate ingredientele uscate: grisul, faina, zaharul si praful de copt. Apoi adaugam uleiul si amestecam bine cu o lingura sau cu un tel. Adaugam iaurtul si amestecam...

Citeste continuarea

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Postat de rhapsody

Tort cu banane si ciocolata (de post)

Blat: 1. Preincalzeste cuptorul la 190 grade Celsius. 2. Intr-un vas amesteca faina cu cacaoa, adauga apa cu uleiul si bicarbonatul stins cu otet si amesteca bine cu un tel. 3. Toarna...

Citeste continuarea

Comentarii

la 05.04.2014, 16:04
la 05.04.2014, 16:07
la 05.04.2014, 16:30
la 05.04.2014, 16:45
Bune
la 05.04.2014, 17:00
Ce-mi plac fursecurile cu gem!

Vezi toate comentariile (10)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking