Fursecuri cu unt, nuca de cocos si fistic

Postat de Valclaudia in Prajituri
21 Iul 2013 | 12193 vizualizari
Fursecuri cu unt, nuca de cocos si fistic

am vazut aceste fursecuri ( tare imbietoare!!) la Rocsi cu ceva timp in urma. http://www.bucataras.ro/retete/fursecuri-cu-unt-si-cocos-43414.html Mi-am notat reteta, am mai modificat foarte putin la ea si am pregatit niste fursecuri aromate.... Sa-mi spuneti cu ce le serviti daca treceti pe la mine: ceai, lapte sau cafea?

Ingrediente

  • 2 galbenusuri
  • 100 gr. zahar pudra
  • 250 gr unt sau margarina
  • 30 gr. nuca de cocos
  • 50 gr. fistic
  • 50 gr. seminte de floarea soarelui decojite dar neprajite
  • 150 ml lapte
  • 300 gr faina
  • 1 praf de sare
  • 1/2 plic praf de copt
  • 1 fiola estenta de lamaie
  • 2 pliculete zahar vanilat
  • 1 lingurita coaja rasa de lamaie

cca 200 gr. zahar pudra pentru pudrat fursecurile fierbinti 

Mod de preparare

Maruntim fisticul si semintele de floarea soarelui la robot.

Amestecam galbenusurile cu zaharul,adaugam praful de copt si toate mirodeniile.

Adaugam fisticul si semintele maruntite, apoi nuca de cocos.

Mixam in continuare la viteza mare si incorporam atat laptele cat si faina.

La final vom obtine un aluat moale,pe care-l vom lua cu lingura si vom umple pistolul de ornat,cu ajutorul caruia vom forma fursecurile noastre in forma de bezea.

Se dau la cuptor, la temperatura moderata si cand sunt aurii le trecem direct intr-o punga in care am pus zaharul pudra, ele fiind fierbinti,zaharul se lipeste de ele.

Le scatem pe un platou si servim.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri cu unt, nuca de cocos si fistic" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (18)
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Prajitura rasturnata cu prune

Postat de MotanLaOale

Prajitura rasturnata cu prune

Prunele se spala, se usuca, se scot samburii si se taie in doua. Zaharul, 120g, se amesteca cu scortisoara. Intr-o tava (35x25) unsa cu unt se presara zaharul amestecat cu scortisoara pe tot...

Citeste continuarea

Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise

Postat de andaoana

Prajitura cu foi caramel, crema de lapte si dulceata de caise

Punem zaharul,pe foc mic pentru al caramelize. Atentie mare sa nu se arda pentru ca va fi amar. Cand are culoare frumoasa si s-a topit tot adaugam apa , aici sa fiti foarte atenti sa nu va ardeti...

Citeste continuarea

Comentarii

la 21.07.2013, 08:43
Eu servesc la cafea! tare bune-s!
la 21.07.2013, 08:45
Eu tot o cafea
Sunt minunate!
la 21.07.2013, 08:51
cu cafea
la 21.07.2013, 08:52
Ma alatur si eu!
la 21.07.2013, 08:56
mi-am adus si eu ceasca de cafea... bun venit, dragelor!

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking