Ingrediente
- 3 oua
- 8 linguri untura
- o cana zahar
- o lingurita amoniac stins cu otet
- 500 gr. faina
- coaja de lamaie
- Glazura
- 4 linguri apa
- 4 linguri zahar
- 1 lingura cacao
- 50 gr. margarina
- esenta de rom
- figurine din zahar (fulgisori)
Mod de preparare
Mai intai se pregatesc toate ingredientele. Dupa care, intr-un bol punem ouale, untura si zaharul, amestecand bine. Adaugam amoniacul stins cu putin otet sau cu putina zeama de lamaie, coaja de lamaie si faina treptat. Amestecam foarte bine, pana ce toate ingredientele sunt incorporate.
La masina de tocat punem forma pentru fursecuri, adaugam aluatsi incepem sa formam fursecuri. Fursecurile astfel rezultate se pun intr-o tava unsa cu putina untura sau de ce nu ulei si se aseaza toate fursecurile. La mine au iesit 2 tavi. Le dam la cuptor la foc potrivit, cca. 30 minute sau pana ce acestea sunt maronii pe margini. Le scoatem din cuptor si le lasam la racit.
Intre timp pregatim glazura: apa si zaharul se pun pe foc pana ce dau primul clocot, apoi se adauga cacaoa si margarina. Se amesteca bine timp de 5 minute. Cu glazura fierbinte, decoram fursecurile. Mai adaugam deasupra si figurinele din zahar!
Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri fragede cu untura" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (40)
|