Fursecuri pufoase cu menta si ciocolata

Postat de timea in Dulciuri
12 Iun 2016 | 3129 vizualizari
Fursecuri pufoase cu menta si ciocolata

Postarea mea de azi se refera la niste  fursecuri pufoase, mari si aromate cu menta, genul de fursecuri pe care le savurez dimineata langa o cana de cafea. Bilutele de menta cu ciocolata m-au cucerit de curand, mai bine zis de cand am fost in vizita la sora mea care „rontaia” toata ziua aceste bilute :). Sunt cu invelis de menta si umplutura de ciocolata si s-au potrivit la fix fursecurilor mele in care am adaugat dropsuri de ciocolata neagra si esenta de menta. Ele se pot inlocui cu alte bombonele colorate. 

Ingrediente

  • 200 gr unt nesarat
  • 5 linguri indulcitor Green Sugar
  • 2 oua
  • 4 linguri lapte
  • 1 plic praf de copt
  • 3 lingurite esenta de menta Dr. Oetker
  • 380 gr faina
  • 50 gr dropsuri de ciocolata neagra
  • o mana de dropsuri cu menta si ciocolata

Mod de preparare

Mixam untul cu indulcitorul Green Sugar, adaugam pe rand ouale apoi esenta de menta si la final incorporam faina amestecata cu praful de copt. Dropsurile de ciocolata le adaugam la final si omogenizam.

Acoperim vasul cu folie alimentara si il dam la frigider vreo 2 ore.

Dupa acest timp scoatem vasul din frigider si cu ajutorul unei linguri luam din aluat si modelam cu mana fursecurile pe care le asezam intr-o tava pe hartie de copt.  Punem pe fiecare fursec cate 2-3 bilute de menta cu ciocolata apasand sa intre putin in aluat. (am facut 2 tavi a cate 12 fursecuri si pana s-au copt primele, am pus vasul din nou la frigider pentru a nu avea un aluat prea moale).

Dam tava la cuptorul preincalzit la 170 – 175 de grade (foc mediu) timp de aprox 15 minute.

Scoatem tava din cuptor si asezam fursecurile pe un grilaj pana se racesc.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri pufoase cu menta si ciocolata" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (21)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Desert Babka cu dulceata de lapte si fistic

Postat de panacris

Desert Babka cu dulceata de lapte si fistic

Într-un vas încăpător sau direct în bolul mixerului se cerne făina, se adaugă sarea și drojdia uscată, se amestecă ușor cât să se înglobeze toate...

Citeste continuarea

Desert macarons cu lavanda

Postat de andreea_andrei

Desert macarons cu lavanda

Albusurile si zaharul tos se bat usor cu telul pe baie de abur, pana cand zaharul este topit in totalitate, dupa care mixam crescand viteza progresiv si ramanem la viteza maxima pana avem o bezea...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.06.2016, 11:16
Delicioase!
la 12.06.2016, 11:26
la 12.06.2016, 11:35
yum yummm
la 12.06.2016, 11:40
Am venit sa iau cateva fursecuri!
la 12.06.2016, 11:55
delicioase

Vezi toate comentariile (21)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking