Fursecuri vanilate cu portocala

Postat de Pungasa_Rogue in Dulciuri
22 Dec 2015 | 4700 vizualizari
Fursecuri vanilate cu portocala

Pentru Mos Craciun am pregatit niste fursecuri la care am ravnit inca de anul trecut, cand erau foarte populare aici pe site. M-am inspirat de la Jamila Cuisine.

Ingrediente

  • 100 g unt moale;
  • 100 g zahar tos;
  • doua oua;
  • 350 g faina;
  • un praf de sare;
  • 5 g de praf de copt;
  • esenta de vanilie;
  • 50 ml suc proaspat de portocala;
  • 50 g zahar pudra.

Mod de preparare

Se mixeaza untul cu zaharul tos, apoi se incorporeaza ouale, unul cate unul. Se adauga faina, un praf de sare, praful de copt, esenta de vanilie si sucul de portocala si se omogenizeaza toata compozitia, framantand un aluat, care, la final, va deveni elastic si nelipicios. Se pune intr-o folie (punga) si se baga la congelator pentru 30 de minute.

Dupa trecerea acestui interval de timp, se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.

Se scoate aluatul din congelator si se formeaza bilute, care se tavalesc prin zaharul pudra. Se aseaza apoi distantate pe o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie de copt. Se introduce tava la cuptor pana cand fursecurile se rumenesc frumos si trec de testul scobitorii. Se scoate tava din cuptor si se transfera fursecurile imediat pe un platou pentru a nu se arde prea tare pe partea inferioara. Se pot servi dupa ce se racoresc.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri vanilate cu portocala" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Cozonac cu crema de nuca

Postat de Ina

Cozonac cu crema de nuca

Mod de preparare aluat: Eu am pus toate ingredientele pentru aluat in masina de paine, pe program de framantat si dospit, timp in care m-am ocupat de  umplutura cu cacao   :...

Citeste continuarea

Fursecuri umplute cu gem de prune

Postat de rocsi_1612

Fursecuri umplute cu gem de prune

Margarina o taiem cubulete, o punem intr-un bol impreuna cu zaharul pudra, coaja rasa de lamaie si le frecam cu o paleta de silicon. Adaugam zeama de lamaie, praful de copt, sarea si anasonul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 22.12.2015, 16:13
Mos Craciun asta o sa dea sigur in diabet...
la 22.12.2015, 16:16
Cleme
la 22.12.2015, 16:16
Frumoase
la 22.12.2015, 16:21
Fursecuri cu un gust si aroma deosebita, prezentarea minunata!!! Imi place!!
la 22.12.2015, 16:53

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking