Fursecuri vieneze

Postat de Alina26 in Prajituri
4 Aug 2014 | 12168 vizualizari
Fursecuri vieneze

Ingrediente

  • 225 g unt
  • 75 g zahar pudra
  • 2 oua medii
  • 275 g faina
  • o jumatate de lingurita de praf de copt
  • sare
  • esenta de vanilie
  • PENTRU DECORAT
  • gem de cirese
  • 100 g ciocolata alba

Mod de preparare

Peincalzim cuptorul la 180 grade.

Punem untul la temperatura camerei si zaharul intr-ul bol si mixam pana devine o pasta moale si pufoasa.

Punem ouale, sarea, esenta de vanilie si amestecam. Apoi adaugam faina si praful de copt treptat si amestecam cu o lingura de lemn pana se formeaza un aluat moale.

Punem hartie de copt in tava si incepem sa facem formele. 

Punem tava in cuptor pentru aproximativ 15 min pana devin fursecurile aurii. 

Le scoatem din cuptor si le lasam sa se raceasca.

Dupa ce s-au racit incepem sa le ungem cu gem pe partea plata a fursecului si le lipim cu un alt fursec.

Pentru a decora fursecurile, topim ciocolata la baie marie apoi scufundam capetele fursecurilor in ciocolata. 

Le lasam pe grilul de la cuptor pentru o ora pt a se fixa ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Fursecuri vieneze" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (20)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Postat de oanapl

Desert prajitura rasturnata cu rubarba, capsuni si visine

Speli fructele și le lași să se zvânte. Rubarba o curăți de coaja de la suprafață și o tai în bucăți de 1,5-2 cm. Amesteci cu 1 lingură de zahăr și lași deoparte 10-15...

Citeste continuarea

Tarta cu migdale si crema de nectarine

Postat de RuxyRux

Tarta cu migdale si crema de nectarine

Preparam blatul : Amestecam untul moale cu faina, zaharul, vanilia, coaja de lamaie, amestecam bine, adaugam si oul batut cu apa rece si la sfarsit migdalele macinate. Facem un aluat pe...

Citeste continuarea

Comentarii

la 04.08.2014, 18:27
ce frumusele si cu siguranta foarte bune
la 04.08.2014, 18:28
foarte bune si frumoase
la 04.08.2014, 18:34
frumoase si gustoase!
la 04.08.2014, 18:47
le-am trecut la favorite
la 04.08.2014, 19:00

Vezi toate comentariile (20)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking