Fusilli cu salata si oua posate

Postat de simona72 in Fusilli
29 Oct 2015 | 4070 vizualizari
Fusilli cu salata si oua posate

Ingrediente

  • 1 pumn paste fusilli
  • 1 ridiche alba
  • 1 rosie
  • 3-4 frunze de salata
  • aschii/fulgi de parmezan
  • pentru sos:
  • 2 linguri iaurt gras grecesc
  • 1 lingurita maioneza
  • 1 lingurita patrunjel proaspat tocat fin
  • 2 linguri ulei de masline
  • sare si piper proaspat rasnit dupa gust
  • 1 lingura zeama de lamaie
  • 1 lingurita coaja de lamaie rasa
  • in plus: 2 oua

Mod de preparare

Se pune apa cu sare la fiert, aproximativ 1 litru de apa. Cand apa clocoteste se adauga pastele si se fierb 11 minute. Intre timp ne ocupam de celelalte ingrediente: rosia o taiem cuburi, iar ridichea la fel, in cuburi cam de aceeasi marime ca si cele de rosie. Salata spalata, zvantata, o taiem in fasii.

Pentru sos: amestecam toate ingredientele scrise mai sus. Dupa ce pastele au fiert, le strecuram si le amestecam cu sosul facut anterior. Adaugam legumele taiate si le amestecam cu o lingura. Lasam pastele sa se intrepatrunda de arome pana facem ouale. Punem apa la fiert intr-o craticioara inalta. Cand apa ajunge la punctul de fierbere, incepe sa faca mici bule, oprim focul.Cu o lingura de lemn agitam rapid apa din cratita, apoi punem imediat cate un ou intr-un castronel si apoi il rasturnam usor in apa. Lasam 1 minut fara sa amestecam, apoi tot cu lingura agitam usor apa. Lasam in total 3 minute sa stea ouale in apa, apoi le scoatem cu o spumiera.

Peste pastele din farfurie asezam cateva schii de parmezan, iar peste parmezan punem ouale. Servim mancarea imediat. Sa va fie de folos! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Fusilli cu salata si oua posate" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (9)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Paste cu ton si usturoi verde

Postat de eumimi

Paste cu ton si usturoi verde

Fierbem pastele in apa cu sare. Ceapa o tocam marunt si o calim 10-12 minute in uleiul incins. Adaugam si pasta de tomate si mai lasam 5-6  minute pe foc. Luam tigaia de pe foc si...

Citeste continuarea

Paste la cuptor cu piept de pui si legume

Postat de Alina26

Paste la cuptor cu piept de pui si legume

1.Am pus apa la fiert cu sare.Cand a inceput sa fiarba am adaugat pasta.Cand s-a fiert am clatit-o cu apa rece si am lasat-o la scurs. 2.Intre timp am spalat pieptul de pui,l-am taiat bucatele...

Citeste continuarea

Comentarii

la 29.10.2015, 10:25
la 29.10.2015, 10:35
Faina idee!
la 29.10.2015, 10:39
bune bune
la 29.10.2015, 10:45
Foarte bun!
la 29.10.2015, 11:02

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking