Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

Postat de mirela0911 in Pui
6 Mai 2018 | 8866 vizualizari
Garnitura de cus-cus cu friptura de pui

Am preparat acest cus-cus cu dorinta de a mai schimba putin garnitura de langa friptura de pui. Am avut emotii, nestiind daca le va placea copiilor, dar .... surpriza, chiar au mai cerut! :D Voi mai prepara astfel de cus-cus in diferite combinatii, acesta fiind inceputul! :))

Ingrediente

  • 500 g paste cus-cus
  • 3 lg ulei
  • 1 litru apa
  • sare, piper dupa gust
  • 1 lg vegeta/delikat (de preferat homemade)
  • 1 buc carnati
  • 1/2 conserva fasole Kidney
  • patrunjel verde
  • friptura de pui/porc (orice preferati)

Mod de preparare

Mai intai se pune apa impreuna cu condimentele pe foc pentru a fierbe.

Intr-o cratita larga se pune uleiul, apoi pastele cus-cus. Se lasa putin sa se prajeasca, apoi se toarna apa fierbinte peste paste. Se amesteca si se lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand. Daca mai este nevoie, se mai adauga sare. Dupa ce au absorbit aproape toata apa, se stinge focul si se acopera pentru cateva minute.

Carnatul se taie felii si se prajeste usor intr-o tigaie. Se pune peste cus-cus impreuna cu fasolea kidney. Se amesteca totul, iar la final se adauga si patrunjel verde toocat. 

Se serveste alaturi de o friptura si salata preferata.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Garnitura de cus-cus cu friptura de pui" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (18)
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi

Postat de RODIMUR

Copanele de pui, cu rosii si ardei grasi

Se curăță bine și se spală copănelele. Apoi se condimentează pe toate fețele cu: sare, piper și boia de ardei dulce, iar după câteva minute se pun în cratiță și se...

Citeste continuarea

Pui de tara cu smantana

Postat de rocsi_1612

Pui de tara cu smantana

Parlim pe flacara aragazului bucatile de pui, le spalam, taiem pulpele in doua separand copanelele de partea superioara. Incingem uleiul intr-o cratita, punem carnea, o rumenim pe toate partile....

Citeste continuarea

Comentarii

la 06.05.2018, 19:30
Prima servita
la 06.05.2018, 19:35
la 06.05.2018, 19:36
la 06.05.2018, 19:56
Fix pe placul meu!
la 06.05.2018, 20:01

Vezi toate comentariile (18)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking