Ingrediente
1 kg zmeura
1 kg afine
1 kg mure
300 g zahar
Mod de preparare
Spala sub un jet de apa fructele, rapid, sa nu-si lase in apa prea multa zeama. Pentru gemul de fructe de padure eu am combinat afine, mure si zmeura, dar poti adauga ce alte fructe de padure ai la indemana.
Sterilizeaza borcanele in care vei pune gemul.
Pune zmeura, afinele si murele in cratita, adauga zaharul si porneste focul. Lasa fructele sa fiarba la foc moale si amesteca din cand in cand, sa nu se prinda gemul de fundul cratitei.
Ai grija sa indepartezi de cate ori e cazul spuma care se formeaza deasupra si cand gemul pare legat ia cratita de pe foc.
Fa testul cu lingurita de sirop pe farfurioara, daca e suficient de legat poti opri focul, daca nu mai insista. :)
Pune imediat gemul in borcane si sterilizeaza la bain-marie, fie pe aragaz, fie in cuptor.
Daca ti-a placut reteta noastra "Gem asortat de fructe de padure" nu uita sa-i faci un review.
Comentarii (14)
|