Gnocchi con gorgonzola al forno

Postat de Cocktail_of_Senses in Tortellini
14 Aug 2014 | 7389 vizualizari
Gnocchi con gorgonzola al forno

Ador pastele, in special gnocchi, cu toate ca nu am incercat sa fac pastele singurica in casa, insa mai mult ca sigur acesta este urmatorul pas. Aceasta reteta este absolut delicioasa, insa are si un continut mai ridicat de calorii, insa meritam sa ne desfatam simturile din cand in cand cu cate un astfel de preparat, nu? Pentru ca am vrut sa iasa o cantitate mai mare de paste am amestecat si cativa melcisiori. Bineinteles, daca nu va place gorgonzola, o puteti inlocui cu felul de branza preferat.

Ingrediente

  • un pachet de gnocchi proaspete
  • 100 gr paste melcisiori
  • 300 gr gorgonzola
  • 350 gr smantana
  • o bucatica unt
  • o mana de parmezan
  • putin cascaval
  • sare de mare

Mod de preparare

Mai intai fierbeti pastele in apa cu sare conform timpului indicat pe ambalaj. Daca folositi mai multe tipuri de paste aveti grija pentru ca pot avea timpi de fierbere diferiti.

Intr-o tigaie topiti putin unt, iar cand acest este incins adaugati smantana si branza gorgonzola si lasati la foc mic sa se topeasca, amestecand din cand in cand. Adaugati peste si pastele scurse si mai lasati pe foc cam 2-3 minute pana ce pastele absorb sosul alb. Puteti pune si putina apa in care au fiert pastele pentru ca aceasta contine amidon care ajuta la aderarea sosului pe paste.

Intr-o tava ceramica sau iena unsa cu unt turnati pastele, presarati parmezan si cascaval si introduceti in cuptorul preincalzit (180 grade) pentru aproximativ 15-20 de minute, pana ce capata o apetisanta crusta aramie.

Pofta buna!

Mai multe retete gasiti aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/

Daca ti-a placut reteta noastra "Gnocchi con gorgonzola al forno" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (5)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Tortellini cu ciuperci, curcan si Camembert

Postat de mihaelar63

Tortellini cu ciuperci, curcan si Camembert

Pieptul de curcan se  taie fasii sau forma ce o doriti .si se prajeste usor in uleiul incins amestecat cu unt . Ceapa spalata si taiata rondele, ardeiul rosu cubulete se aduga la curcan....

Citeste continuarea

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

Postat de rocsi_1612

Tortellini cu prosciuto, ciuperci si sos de rosii, la cuptor

Curatam ceapa si o tocam marunt. Ciupercile le spalam bine si le punem intr-o sita la scurs. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem ceapa si ciupercile. Le innabusim 2-3 minute, apoi punem...

Citeste continuarea

Comentarii

la 14.08.2014, 20:00
vin la masa
la 14.08.2014, 20:11
Sunt pe placul meu ,asa din cand in cand!
la 14.08.2014, 20:12
la 16.08.2014, 21:58
la 05.09.2014, 18:43

Vezi toate comentariile (5)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking