Gogosele pufoase umplute cu gem

Postat de Toamna07 in Prajituri
19 Sep 2012 | 5094 vizualizari
Gogosele pufoase umplute cu gem

Pentru ca sunt pasionata de gastronomie, urmaresc si emisiunile culinare de pe TvPaprika, cu caietul si pixul langa mine.:)Asa am prins reteta de gogosele umplute de la bucatarul cel rau :) Gary Mehigan. Le-am pregatit chiar dupa ce am terminta de scris reteta. Sunt aromate,pufoase si nu contin zahar...doar gem!

Ingrediente

  • 660 g faina
  • 440 ml lapte cald
  • 50 g unt
  • 10 g grojdie uscata(el chiar a spus 14 g dar mie mi s-a parut cam multa)
  • 3 oua mari
  • zahar vanilat
  • ulei de floarea soarelui pentru prajit
  • Zahar farin vanilat pentru pudrat(optional)

Mod de preparare

Untul se topeste in laptele cald. Adaugam drojdia, vanilia si ouale amestecand cu telul. Aceasta compozitie o turnam peste toata cantitatea de faina si amestecam sa se omogenizeze bine. Lasam o ora la dospit .

Din aceasta coca moale formam bulgarasi, cu mainile unse de ulei si prajim in mult ulei incins; eu am folosit un ceaun. Putem sa le turnam in ulei si cu ajutorul unei linguri dar o sa-si modifice putin  forma. Scoatem gogoselele aurii si moi la atingere.

Nu sunt uleioase,gretoase si nu absorb ulei mult. Le umplem cu diferite soiuri de gem sau crema de ciocolata, cu ajutorul unui pos. Presaram zahar farin cand sunt reci.

Normal ca sunt savuroase si foarte pufoase,zici ca sunt gogosele pentru profiterol !:)

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosele pufoase umplute cu gem" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (26)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Chec cu lamaie si mac

Postat de Lia1

Chec cu lamaie si mac

Lasi untul sa se inmoaie la temperatura camerei. Pregatesti o tava de chec si asezi hartia de copt. La o astfel de tava, am invatat sa cocolosesc hartia ca sa nu mai fie rigida si sa ia forma...

Citeste continuarea

Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100

Postat de xana

Cheesecake Souffle- Reteta cu Nr. 100

Incalzim laptele pana il simtim cald bine la atingere, dar nu fierbinte. Il turnam peste branza si margarina taiata in cubulete, ambele la temperatura camerei. Amestecam bine cu un tel pana la...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.09.2012, 17:24
ce bine arata
la 19.09.2012, 17:41
ce bune trebuie sa fie!
la 19.09.2012, 18:49
Aratoase tareeeeeeeee
la 19.09.2012, 20:50
Ce bunatate,arunca si la mine una
la 19.09.2012, 20:58
bune tare

Vezi toate comentariile (26)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking