Gogosi cu bere(de post )

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
19 Apr 2013 | 11474 vizualizari
Gogosi cu bere(de post )

Gogosile la noi in post sunt nelipsite. Acum ceva timp, nu mai stiu unde exact, vazusem eu o reteta de gogosi cu bere si erau asa pufoase si aratoase asa ca am zis sa incerc si eu dar de post. Stiti cum au iesit?? Foarte buneeeeeeee.....Trebuie sa si repet reteta ca prea ne-au placut !!

Ingrediente

  • 1 kg faina
  • 1/2 cana bere
  • circa 3/4 cana apa minerala
  • 50 gr drojdie
  • 5 linguri zahar
  • coaja rasa de lamaie
  • coaja rasa de portocala
  • 4-5 linguri ulei
  • un praf de sare
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • ulei
  • zahar pudra

Mod de preparare

Apa minerala o punem intr-un ibric si o asezam pe foc pana devine calduta.
Drojdia o frecam cu 1/2 lingura de zahar, putina apa minerala si o lasam 10 minute sa creasca.
Intr-un bol punem faina (sa fie la temperatura camerei neaparat).
Adaugam coaja rasa de lamaie, de portocala, zaharul, berea, esenta si sarea.
Punem drojdia dizolvata si incepem procesul de framantare.
Turnam cate putina apa minerala calduta pana aluatul este legat, nelipicios si il putem manevra cu usurinta.
La final adaugam uleiul si mai framantam cam 5 minute.
Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la loc cald sa isi dubleze volumul

Dupa ce a dospit suficient, rupem bucatele, intindem cu sucitorul foi nu prea subtirele.
Decupam cu un pahar mai mare, iar pe mijloc cu un paharel mai mic sa obtinem niste inele (sau le puteti da alta forma).
Intr-o tigaie incingem ulei si prajim gogosile pe ambele parti rand pe rand.

Le scoatem cu o paleta intr-un bol si le pudram cu zahar.
Se pot servi simple, cu dulceata sau ciocolata topita.
Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu bere(de post )" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (49)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Poale-n brau

Postat de RuxyRux

Poale-n brau

Pentru bunatatea asta aveti nevoie de mult timp, asa ca e bine sa stiti ca sa luati in calcul. Aluatul trebuie sa creasca pana aproape isi tripleaza volumul. Faina o vom cerne inainte de...

Citeste continuarea

Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara

Postat de mirela0911

Placinta Monstru cu Mere si Scortisoara

Aluatul: Intr-un vas se cerne faina si se amesteca cu sarea. Se face o gropita in mijloc unde se pune drojdia zdrobita. Se presara deasupra 1 lgt zahar si se toarna putin lapte caldut. Se lasa...

Citeste continuarea

Comentarii

la 19.04.2013, 22:11
super faine!!!!
la 19.04.2013, 22:14
Valeleu, ce bine arata si tu vi amu seara cu ele!!!!
la 19.04.2013, 22:15
wwooowww...da ce combinatie!! si ce bine arata!!
la 19.04.2013, 22:18
Super arata Rocs
la 19.04.2013, 22:19
arata senzattional

Vezi toate comentariile (49)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking