Ingrediente
- 1 kg faina alba
- 1 iaurt de 450 gr iaurt de fructe
- 1 cutie Ceva fin cremos Delaco
- 15 gr sare
- 150 gr.zahar tos
- 50 ml ulei
- coaja de lamaie
- 2 plicuri zahar vanilat
- ulei pentru prajit
- zahar pudra pentru pudrat
Mod de preparare
Incalzim putin iaurtul la microunde, cat sa fie caldut.
Adaugam drojdia, crema de branza Ceva Fin, sarea, zaharul, coaja de lamaie, uleiul, zaharul vanilat. Amestecam totul foarte bine cu o lingura de lemn,apoi adaugam si incorporam faina. Obtinem un aluat elastic pe care-l intindem pe masa de lucru infainata.
Decupam gogosile cu ajutorul unor forme rotunde, le asezam pe un prosop de bucatarie curat si le lasam sa dospeasca cca 15 min.
Incingem uleiul intr-o cratita (cca 600-700ml), cand e incins lasam sa plonjeze gogosile in baie de ulei, le intoarcem cand se rumenesc apoi le scoatem pe servetele absorbante pentru a scapa de uleiul in exces.
Pudram cu zahar pudra si servim.
Pofta buna!
Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi cu Ceva Fin" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (28)
|