Gogosi pufoase cu gem de capsuni

Postat de papabundetot in Prajituri
12 Ian 2014 | 6673 vizualizari
Gogosi pufoase cu gem de capsuni

Ma tot gandeam ce sa mai fac dulce,ceva ce nu am facut de mult,ceva aromat si gustos,dar nu foarte costisitor si mi-a venit ideea cu gogosi,mai ales ca eu nu am facut gogosi niciodata pana acum…nu stiu de ce ,dar…nu am mai facut. Iubi a vrut gogosi care sa aiba gemul inauntru…sa nu mai muncim dupa :) ,ci doar sa mancam,asa ca am cautat ceva idei pe Google si am gasit pe neinakitchen.blogspot.com o reteta in care gemul se pune inainte de a praji gogosile.Reteta de aluat…este dupa gustul meu,de pe acest blog inspirandu-ma pentru tehnica de ansamblare a gogosilor cu gem :)

Ingrediente

  • Am folosit:
  • 1 kg faina
  • 2 plicuri drojdie uscata
  • 8 linguri zahar
  • 1/2 lingurita scortisoara
  • 2 lingurite coaja de lamaie
  • esenta vanilie
  • 4 oua
  • 400 ml lapte
  • un praf de sare
  • gem de capsune

Mod de preparare

Am incalzit putin laptele,apoi am pus drojdia intr-un castronel,peste ea am pus putin zahar (acesta are rolul de a activa drojdia),o lingurita de faina si 50 ml lapte.Am amestecat bine pentru a dizolva drojdia si am lasat deoparte sa creasca putin.

Intr-un castron mare am pus 1 kg faina,coaja de lamaie,restul de zahar,esenta de vanilie,sarea si am amestecat putin,ouale le-am batut bine separat si le-am adaugat apoi,dupa ce a crescut maiaua,am adaugat-o si pe ea si am trecut la framantat adaugand treptat si restul de lapte. La inceput aluatul este foarte lipicios,dar trebuie framantat pana cand nu se mai lipeste de mana.La mine nu cred ca a durat mai mult de 5-7 minute.
Am lasat apoi aluatul sa dospeasca la loc cald,aproximativ 1 ora si jumatate.

Dupa ce aluatul a crescut frumos,am luat o bucata din el,am intins-o cu sucitorul pe masa de lucru,(nu foarte subtire,dar nici gros),si cu un pahar am dat forma gogosilor.Pe o bucata de aluat am pus putin gem,am uns marginile cu lapte si am adaugat peste o alta bucata de aluat,apasand usor marginile pentru a le “suda”.Am mai lasat cam 20 minute gogsile formate la dospit si apoi le-am prajit in ulei bine incins,pana s-au rumenit frumos.Le-am scos pe o hartie absorbanta si le-am pudrat cu zahar.Si am continuat asa pana cand am terminat tot aluatul 

Pofta mare!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu gem de capsuni" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (19)
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Desert prajitura cu gutui

Postat de andaoana

Desert prajitura cu gutui

Gutuile le spalam de puf, le curatam si razuim sau taiem in bucati. Intr-o tigaie antiaderenta, punem gutuile, 2-3 linguri de zahar si 100 ml apa. Punem tigaia pe foc si lasam gutuile sa se...

Citeste continuarea

Prajitura cu lapte cald

Postat de caroline

Prajitura cu lapte cald

Ingredientele le scoatem si le aducem la temperatura camerei. Dam drumul la cuptor sa se incalzesca la 180 grade. Punem intr-un bol ouale intregi impreuna cu zaharul si mixam cu ajutorul...

Citeste continuarea

Comentarii

la 12.01.2014, 17:23
Krapfen sau Berliner le zice in Nemtia,o nebunie delicioasa
la 12.01.2014, 17:24
ce bune sunt..
la 12.01.2014, 17:25
Uite ca ai facut! super ti-au iesit!
la 12.01.2014, 17:27
yummmyyy
la 12.01.2014, 17:28
Multu Mery

Vezi toate comentariile (19)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking