Gogosi pufoase cu mere

Postat de rocsi_1612 in Dulciuri
10 Apr 2014 | 22928 vizualizari
Gogosi pufoase cu mere

De cateva zile tot zicea mama ca ar manca niste gogosi. Acum m-am conformat, mi-am suflecat manecele si la facut gogosi cu mine. Am ales de acesta data sa le fac cu mere in aluat, e pentru prima data cand am incercat asta si pot sa zic ca au iesit super delicioase. Vi le recomand!

Ingrediente

  • 600 gr faina
  • 2 mere
  • 4 linguri zahar
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 cana apa calduta
  • 25 gr drojdie
  • 2 lingurite zahar pudra cu pastai de vanilie
  • coaja rasa de portocala
  • un praf de sare
  • ulei pentru prajit
  • zahar pudra

Mod de preparare

Frecam drojdia cu o lingura de zahar. Merele le spalam, le decojim si le dam pe razatoarea mica. Intr-un bol punem faina cernuta, zaharul, drojdia dizolvata, sarea, coaja rasa de portocala si merele rase. Le amestecam bine cu mainile, apoi picuram apa cate putina pana obtinem un aluat elastic si nelipicios. Aveti grija sa nu scapati prea multa apa deoarece de la zeama merelor aluatul se mai inmoaie in timpul framantarii. Eu am pus ceva mai multa si am fost nevoita sa mai adaug faina. Punem uleiul, framantam pana il incorporam bine si pe el. Il acoperim cu un prosop curat si il lasam la dospit circa o ora la loc ferit de curent.

Dupa ce a crescut, presaram pe masa de lucru faina, rupem bucati de aluat, intindem cu sucitorul foi potrivit de subtiri iar cu un pahar decupam gogosile si le asezam pe o tava. Intr-o tigaie incingem mai mult ulei si rumenim gogosile pe rand, pe ambele parti.

Le scoatem cu o paleta si le pudra cu zahar.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi pufoase cu mere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (45)
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!

Retete similare

Budinca cu branza si sos de capsuni

Postat de Irina

Budinca cu branza si sos de capsuni

Intai am pus pastele la fiert cu un praf de sare si am pregatit compozitia pentru budinca: intr-un castron am amestecat branza cu zaharul, stafidele ouale si esenta de rom.  Am uns vasele...

Citeste continuarea

CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA

Postat de panacris

CORNULEȚE CU NUCĂ a la DIACONTA

Întâi se amestecă ingredientele uscate: făina, praful de copt, miezul de nucă măcinat, zahărul și zahărul vanilinat. În mix-ul de ingrediente uscate se adaugă ouăle,...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.04.2014, 21:30
de cand vreau sa fac si eu ... servesc de la tine unul
la 10.04.2014, 21:35
la 10.04.2014, 21:39
excelente,trebe sa fac si eu
la 10.04.2014, 21:43
la 10.04.2014, 21:45
Bun

Vezi toate comentariile (45)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking