Gogosi umplute cu dulceata de visine

Postat de Patricia_Iordache_79 in Dulciuri
27 Feb 2013 | 12944 vizualizari
Gogosi umplute cu dulceata de visine

Ce sa papam dulce...ora 19:00...pai...Mami, vrem gogosi cu dulceata :)

Ingrediente

  • - 3 cesti (nu cani) apa
  • - 1 ceasca ulei
  • - 1 ceasca zahar
  • - 25 gr drojdie proaspata
  • - 1 lingurita rasa scortisoara
  • - 1 lingurita coaja de lamaie (eu nu am pus)
  • - un praf de sare
  • - 1 plic zahar vanilinat (8 gr)
  • - aproximativ 600-700 gr (pana ce aluatul nu se mai lipeste de maini, insa sa nu fie tare, ci pufos)
  • - 15 lingurite de dulceata de visine (home made)
  • - 2 linguri zahar pudra

Mod de preparare

Dizolvam drojdia in 1 ceasca apa calduta, punem 1 lingurita zahar si amestecam. Turnam amestecul in castronul in care vom face aluatul, adaugam restul de apa, uleiul, zaharul, sarea, mirodeniile, apoi adaugam faina pana ce obtinem un aluat nelipicios si moale.  

Acoperim cu un prospop (sau folie alimentara) si lasam sa creasca la loc cald, ferit de curent (eu bag castronul in cuptorul MW si inchid usa, dar nu il pornesc, evident ;)

Dupa 30 minute, scoatem din castron, infainam suprafata de lucru si intindem o  foaie potrivita ca si grosime. Luam un pahar (eu am folosit o cana  de la promotia Milka, ca sa iasa gogosile mai mari) si taiem cercuri.  

Punem pe mijlocul unui cerc o lingurita de dulceata, punem peste ea alt cerc de aluat si presam bine marginile ca sa nu iasa dulceata.   Punem apoi gogoasa uriasa in ulei incins si stam pe langa ea, ca repede se rumeneste si se infoaie ;)

Scoatem gogosile pe un servetel de bucatarie, ca sa absoarba surplusul de grasime, lasam la racit, pudram cu zahar pudra si papam.  

Daca ti-a placut reteta noastra "Gogosi umplute cu dulceata de visine" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (12)
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola

Retete similare

Dulceata de nuci verzi

Postat de vio_dreams

Dulceata de nuci verzi

Curatam nucile de coaja verde protejandu-ne cu ajutorul unor manusi . In timp ce le curatam le punem direct intr-un vas cu  apa. Dupa ce am terminat scurgem apa si punem alta curata. Le lasam...

Citeste continuarea

Gogosi simple

Postat de Pungasa_Rogue

Gogosi simple

Intr-un castron, se amesteca faina cu drojdia si se lasa 10-15 minute sa se odihneasca. Se adauga oul, sarea, zaharul, zaharul vanilat, esenta de vanilie si apa calduta si se framanta totul. La...

Citeste continuarea

Comentarii

la 27.02.2013, 10:11
Vaiii E deja prea de tot.
O mică corecţie la modul de preparare Patricia, adică primul cuvânt, iar mai apoi pe la mijloc (la folia alimentară) că-s un pic schimbate literele. Că eu citesc tot
la 27.02.2013, 10:35
Multumesc! Modific imediat
la 27.02.2013, 11:11
Yamiiii!!!
la 27.02.2013, 11:46
eu folosesc gem de prune
la 27.02.2013, 14:00

Vezi toate comentariile (12)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking