Ingrediente
pt aluat:
- 400gr. gris
- 300ml apa
- 300 gr unt
- 5-6 oua
- 200 gr faina
prune (pt 30 de gomboti)
- 2-3 linguri de zahar tos
- 2 linguri zahar praf vanilat
- 2 linguri scortisoare
- 250 gr gris
- 50 gr unt + 1 lingura de ulei
Mod de preparare
Reteta mea e pt 30 de gomboti, deci pt 15 gomboti se imparte fiecare cantitate a fiecarui ingredient la jumatate.
Am pus apa si untul la fiert cu un pic de sare si cand a inceput sa clocoteasca am pus cele 400 gr gris si l-am lasat pe foc pana s-a ingrosat mestecand mereu, sa nu se faca gogoloase. L-am lasat la racit si am prajit in 50 gr unt cele 250 gr de gris ( ca sa nu se arda untul in tigaie se adauga o lingura de ulei) pana s-a rumenit, mestecand mereu. Apoi am pus in el 1 lingura zahar tos, 2 linguri zahar vaniliat, 1 lingura scortisoara.
Prunele spalate bine le-am scos samburii, le-am taiat in 2, daca sunt mari se poate si in 3, apoi am pus peste ele 2 linguri zahar tos si o lingura de scortisoara.
Am facut un aluat din grisul racit, faina si oua. Apoi am facut gomboti din aluat cu o jumate de pruna in mijloc. I-am introdus cu grija intr-o cratita in care apa cu o lingurita de sare deja clocotea si i-am lasat sa fiarba cam 2 minute dupa ce s-au ridicat la suprafata, apoi i-am scos cu o spumiera si i-am dat prin grisul prajit cu zahar si scortisoara si i-am asezat pe o tava unde au stat foarte putina vreme, pt ca foarte curand au disparut de am crezut ca s-a mutat triunghiul bermudelor la mine in bucatarie.:). Dar nu m-am speriat pt ca sunt deja obisnuita cu astfel de "activitati paranormale" in bucatarie la mine :)))
Daca ti-a placut reteta noastra "Gomboti cu prune din aluat cu gris" nu uita sa-i faci un review.
Retete asemanatoare
Comentarii (12)
|