Gratin de gnocchi

Postat de CaroleCuisine in Paste
10 Ian 2012 | 4729 vizualizari
Gratin de gnocchi

Sunt foarte buni.Eu de data aceasta i-am cumparat(am fost mai comoda) insa se pot face destul de usor acasa

Ingrediente

  • Pt gnocchi:
  • 3-4 cartofi mari
  • 2 oua
  • 250 g faina
  • 50 g unt 
  • pt sos:
  • 4 carnati afumati(400-500 g)
  • 20 cl smantana
  • 1-2 cepe
  • 2 catei de usturoi
  • 400 ml rosii la cutie
  • paprika(sa nu o inlocuiti),
  • sare,
  • piper

Mod de preparare

Pregatire Gnocchi

Decojim cartofii, ii taiem cubulete si ii fierbem. In apa punem putina sare. Dupa ce s-au fiert ii scurgem de apa si ii mai punem pentru 5 minute pe foc ca sa se usuce putin. Dupa cele 5 minute, scoatem cartofii, ii sfaramam cu o furculita pana devin ca un piure asa. Adaugam untul, faina si amestecam energic cu o lingura de lemn. Dupa ce s-au incorporat, adaugam cele 2 galbenusuri si amestecam din nou.

Acum suntem gata sa pregatim gnocchi. Pudram suprafata de lucru cu faina,punem compozitia si incepem sa-i formam. II fierbem in apa cu putina sare pana ce acestia se ridica la suprafata. Atunci cand se ridica inseamna ca s-au fiert si ii putem scoate. 

Sau daca nu vreti sa mai aveti bataie de cap cu pregatitul gnocchi-lor puteti pur si simplu sa-i cumparati! 

Sos

Intr-o tigaie cu putin ulei, prajim carnatii, punem ceapa. Dupa ce s-au calit adaugam usturoiul, 1 lingura de paprika, piper, rosiile la cutie. Lasam pe foc cam 2 minute si apoi punem smantana. Lasam pe foc 5-10 minute. Preincalzim cuptorul la 200 grade.Gustam inainte sa punem sare pt ca e posibil ca sosul sa fie sarat deja din cauza carnatilor afumati.

Intr-o tava punem gnocchi, turnam sosul si presaram putin parmezan deasupra. Bagam tava in cuptor la 200 grade timp de 10 minute

Pofta buna,sper sa va placa :)

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de gnocchi" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (9)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Tagliatelle in sos de rosii cu ficatei de pui

Postat de katty

Tagliatelle in sos de rosii cu ficatei de pui

Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii taiem cubulete mai mici. Curatam usturoiul si il feliem. Incingem uleiul de masline intr-o tigaie si punem usturoiul. Il lasam cateva secunde si...

Citeste continuarea

Paste cu carne la cuptor

Postat de gaby_d

Paste cu carne la cuptor

Pregatesti intai sosul de carne. Pui o tigaie la incins cu 20 ml ulei de masline. Cureti ceapa si o toci, la fel si morcovul, si le pui in uleiul incins. Calesti un...

Citeste continuarea

Comentarii

la 10.01.2012, 11:58
la 10.01.2012, 12:14
bun
la 10.01.2012, 13:33
bun bun
la 10.01.2012, 14:06
Imi placeeee
la 10.01.2012, 14:11
Daaa,e bun bun !ma bucur ca va place

Vezi toate comentariile (9)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking