Gratin de pui de casa cu legume , in bere

Postat de Sidy in Pui
25 Aug 2012 | 22689 vizualizari
Gratin de pui de casa cu legume , in bere

O mancare usoara de vara.....

Ingrediente

  • Pulpele si pieptul de la un pui de casa
  • 1 dovlecel
  • 2-3 rosii mari
  • 2-3 cartofi
  • 1 ardei gras verde
  • 2 oua
  • 200 ml smantana
  • 100 g mozzarella
  • 100 g cascaval
  • sare
  • piper
  • chilli
  • 2-3 linguri sos de soia
  • 250 ml bere

Mod de preparare

Portionam pulpele si pieptul , le asezonam si le asezam pe o tava .Stropim deasupra cu sosul de soia, tragem o punga peste carne si o dam la rece pentru o ora ( poate sta la rece si de seara pina dimineata; cu atat e mai buna).

Punem apoi un gratar la incalzit pe aragaz, apoi prajim pulpele si puiul pe toate partile(eu am folosit un gratar Delimano care nu necesita ulei deloc).

Pulpele prajite le punem intr-un vas termorezistent ( Pyroflam) si le acoperim cu bere si le dam la cuptorul dinainte incalzit la 180 de grade pentru 30 de minute.

Intre timp taiem feliute dovlecelul, cartofii curatati, rosiile si ardeiul gras.

Peste pulpele din cuptor punem legumele asezate una dupa alta, cum se vad in imagine.

Batem bine ouale, le amestecam cu smantana, le asezonam si adaugam cascavalul ras, doar 50 de grame.Amestecam sa se omogenizeze compozitia, apoi rasturnam peste legumele din vas.

Deasupra asezam feliile de mozzarella ,peste carscavalul ras ramas.

Dam la cuptor pentru inca 20-30 de minute pina se fac legumele si apare o crusta frumoasa aurie deasupra.

Portionam gratinul astfel incat fiecare portie sa aiba si carne si legume.

Pofta mare !

Daca ti-a placut reteta noastra "Gratin de pui de casa cu legume , in bere" nu uita sa-i faci un review.

Retete asemanatoare

Comentarii (23)
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia

Retete similare

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

Postat de Bucataras

Piept de pui la cuptor cu mozzarella, rosii cherry si busuioc - Pui caprese

Incalzeste cuptorul la 200 grade C. Pune pieptul de pui intr-un castron, adauga condimentele, usturoiul pisat, sarea si piperul, apoi 1 lingura ulei de masline. Nu am trecut o anume...

Citeste continuarea

Pulpe de pui cu legume, la tigaie

Postat de vasimur

Pulpe de pui cu legume, la tigaie

Curățăm pulpele, le spălăm bine, le scurgem de apă într-o strecurătoare, după care le prăjim într-o tigaie cu capacul pus, pe toate părțile, până ce se rumenesc ușor...

Citeste continuarea

Comentarii

la 25.08.2012, 09:00
Ce buna mancarica!!!
la 25.08.2012, 09:26
o bunatate ....
la 25.08.2012, 09:32
foarte gustos
la 25.08.2012, 09:37
ce bine arata....
la 25.08.2012, 09:50
Delicios!

Vezi toate comentariile (23)

COMENTEAZA

Video
Retete la 20 lei
Dulciuri
Scoala de gatit Bucataras
Supe/Ciorbe
Mancaruri cu carne
Paste
Mancaruri de post
Peste
Mancare copii
Salate
Mezel de casa
Aperitive / Garnituri
Conserve
Sosuri
Pizza
Bauturi
Reteta de vedeta
Fructe de mare
Bucatarasi celebri
Vegan / Raw vegan
Mancaruri de legume
Cook and smile
Sandvisuri
Slow Cooker
Retete diabetici
Video
2 Portii = 20 LEI
Retete facute de copii
Kamis
Bucuria de împărți ceva bun
Retete Delikat
Retete Montare D’oro
Multicooking